2024. május 2. - Zsigmond

FTC: Csapnivaló főpróba után jó előadás?

Csapnivaló főpróba után jó előadást, s főképpen továbbjutást várnak kedvenceiktől az FC Barcelona hívei a labdarúgó Bajnokok Ligájában, amelynek nyolcaddöntős párharcai négy visszavágóval kedd este folytatódnak.
2008. március 3. hétfő 12:45 - Hírextra

A katalánok úgy vághatnak neki a skót Celtic Glasgow elleni csatának, hogy két hete idegenben tudtak nyerni 3-2-re, ám az előny csöppnyi nyugtot sem adhat nekik az e hétvégi bajnoki szereplés kudarca miatt. Hiába szerzett tudniillik vezetést Ronaldinho káprázatos ollózásos kapásgóljával szombaton a Barca, a vége 4-2-es vereség lett az Atlético Madrid otthonában. Miáltal egyfelől végeszakadt a 16 meccses veretlenségi sorozatnak, másfelől ismét ötpontos lett a bajnoki címet visszahódítani akaró gárda hátránya a Real Madriddal szemben a Primera División tabelláján. A nemzetközi sikerességre is vágyó Barcelona a Celtickel vívandó BL-ütközetben nem engedhet meg magának botlást, s ebben segítheti Frank Rijkaard vezetőedzőt, hogy a keddi meccsen, ha úgy gondolja, már az első perctől bevetheti a kisebb sérülése miatt az Atlético ellen csak csereként használt Lionel Messit, aki Glasgow-ban kétszer is bevette a skót bajnok kapuját.

A kedd másik spanyol érintettjére, a Sevillára már csak azért sem vár sétagalopp, mert a Fenerbahce otthonában 3-2-re kikapott, és bár a két idegenbeli találat kapóra jöhet a visszavágón, vélhetően alaposan meg kell küzdenie az andalúziai együttesnek a továbbjutásért harcos török riválisával szemben.

Kedvező háttérrel vághat neki odahaza a BL-es kilencven percnek a Manchester United, amely a francia Olympique Lyon vendégeként 1-1-et játszott, így már egy minimális különbségű siker is bőven elegendő ahhoz, hogy a negyeddöntőben folytathassa Sir Alex Ferguson amúgy jó ideje kiváló formában futballozó legénysége.

A legádázabb harcra a másik keddi fellépésre kötelezett angol gárda, az Arsenal meccsén lehet számítani. A szigetországi bajnokságban éllovas gárda a tartalékmuníciók bevetésére kényszerül, miután a londoni nyitóütközetben az Ágyúsok hiába tüzeltek, egyszer sem találtak be a BL-címvédő AC Milan hálójába. Ami persze azt is jelenti, hogy adott esetben akár már egyetlen gól is nyolc közé jutást érhet a francia mester, Arsene Wenger igazgatta angolok számára. A vendégreményeket táplálhatja, hogy a milánói alakulat a honi bajnokságban változatlanul gyengélkedik - meglehet persze azért is, mert az energiák legjavát a nemzetközi hadszíntéren elérendő sikerek érdekében mozgósítja a minden szempontból, így az átlagéletkort tekintve is módfelett tapasztaltnak számító együttes.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását