2024. május 14. - Bonifác

Csökkent a belesetek száma

Csongrád megye közútjain tavaly 748 személysérüléses közúti közlekedési baleset történt, ami 8 százalékkal kevesebb volt, mint 2006-ban - hangzott el a Csongrád Megyei Baleset-megelőzési Bizottság éves értékelőjén Szegeden.
2008. március 3. hétfő 21:47 - Hírextra

A halálos balesetek száma 61-ről 43-ra, a súlyos érüléssel járó balesetek száma 319-ről 292-re, a könnyű sérülést eredményező balesetek száma pedig 436-ról 413-ra csökkent. A balesetekben 56 személy veszítette életét, 337-en súlyos, 615-en könnyebb sérüléseket szenvedtek- tájékoztatta az értekezlet után az MTI-t Vad Róbert a Csongrád Megyei Baleset-megelőzési Bizottság titkára.

A vezető baleseti okokról elmondta: évek óta változatlanok, az első helyen áll az elsőbbségi jog meg nem adása, amit a gyorshajtás és a kanyarodás szabályainak megsértése követ - tette hozzá a szakember.

Továbbra is a személygépkocsik okozzák a legtöbb balesetet, azt követően jelentős a kerékpáros balesetek száma is. A biciklisek és a gyalogosok által okozott balesetek többségében éjszaka, illetve korlátozott látási viszonyok között történnek. A kerékpárosok között magas az ittas vezetők aránya, és a balesetekben nagy szerepe van az észlelhetőség hiányának, a világítás nélküli közlekedésnek.

Vad Róbert az idei terveket ismertetve elmondta: a baleset-megelőzés terén a rendőrség tovább folytatja a korábban megkezdett felvilágosító programjait. Így például a valamennyi általános iskolához eljuttatott ismeretterjesztő kiadványok mellett a munkatársak osztályfőnöki órákra, szülői értekezletekre járnak, hogy tájékoztassák a gyermekeket, illetve a szülőket a diákokra leselkedő veszélyekről, és azok megelőzésének lehetőségeiről.

Emellett "baleseti szimulációt" szerveznek, és több rendezvényen KRESZ-tudásukról adhatnak számot a fiatalok.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását