2024. április 26. - Ervin

Várakozások feletti szereplés

Három kvóta és összességében remek teljesítmény a magyar csapat mérlege a Roseto degli Ambruziban szombaton zárult első európai olimpiai kvalifikációs ökölvívótornán, ennek nyomán elégedetten értékelte a látottakat Balzsay Károly szövetségi kapitány.
2008. március 2. vasárnap 19:46 - Hírextra

"Várakozások felett szerepeltünk. A remélt kettőnél eggyel több olimpiai indulási jogot szereztünk, ráadásul úgy, hogy egyik legjobbunk, Bedák Pál nem volt a kvótások között - kezdte elemzését a szakvezető. - Mindenképpen ki kell emelni a három, sikerrel járt versenyzőnket, Kalucza Norbertet (51 kg), Varga Miklóst (60) és Káté Gyulát (64), de Szili Istvánt (75) is, aki csak a szombati bronzmeccsének mérkőzésvezetője és pontozói miatt maradt le most a játékokról."

A szakvezető hangsúlyozta, hogy a tízfős csapat valamennyi tagja jó állapotban volt, és senki sem okozott csalódást. Az elődöntőig mentetelt négy bokszoló ugyanakkor valami pluszt tudott hozzátenni saját teljesítményéhez, ezért emelkedett ki társai közül.

"Kalucza egyszerűen szenzációs volt, s hozzá hasonlóan Varga is remekelt, még ha a döntőjére el is fáradt már. Káté Gyuszi a tőle megszokott szívvel és akarattal harcolt és jutott el a fináléig, annak ellenére, hogy ő nem volt teljesen egészséges a felkészülés során" - méltatta versenyzőit a kapitány. "Szili Pistát rettenetesen sajnálom. Az bánt a legjobban, hogy azok az emberek, akik az örménynek kedveztek, egyáltalán nem voltak arra tekintettel, hogy egy sportember egész éves munkáját teszik tönkre."

A magyar csapatnak az olaszországi versenyt követően négy olimpiai indulója van, Kalucza, Varga és Káté előtt ugyanis a tavalyi világbajnokságon Szellő Imre (81 kg) kvalifikálta magát. A többiek számára egy lehetőség maradt a kvótaszerzésre, április 7. és 13. között Athénban, a második kontinentális selejtező tornán lehet még részvételi jogot szerezni. A görög fővárosba hét magyar utazik.

"Most kapnak egy hét pihenőt a fiúk, vagyis a jövő héten klubjaikban készülnek majd, aztán találkozunk Tatán és megkezdjük a közvetlen felkészülést Athénra. Azt remélem, hogy ott is sikerül még további kvótát, vagy kvótákat szereznünk. Mindenesetre ígérhetem, hogy mindent megteszünk majd ennek érdekében" - tekintett már a közeljövőbe Balzsay Károly.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását