2024. május 19. - Ivó, Milán

Pártatlan, feddhetetlen és tiszteletreméltó kormányt szeretnének a magyarok

Pártatlan, feddhetetlen és tiszteletreméltó kormányt szeretnének a magyarok, hazugságra nem lehet építeni - jelentette ki a Fidesz elnöke szombati lakossági fórumán Kazincbarcikán.
2008. március 2. vasárnap 08:08 - Hírextra
Orbán Viktort a szocialista vezetésű észak-borsodi városban telt ház fogadta a helyi tornacsarnokban. Vastapssal és felállva köszöntötték, "Viktor, Viktor!" üdvözléssel.

A pártelnök úgy fogalmazott, hogy Barcika "egy nehéz hely", nem elsősorban annak, aki idelátogat, hanem annak, aki itt él. Hozzátette: 18 évvel a rendszerváltozás után még mindig vannak olyan települések az országban, ahol bátornak kell lenni a szabad véleménynyilvánításhoz.
Közölte: a szociális elégedetlenség miatt egyre szélesebb körben alakul ki az az egyetértés az országban, hogy "ez így nem jó, (...) nem mehet tovább". Magyarországnak elege van abból, hogy "a kormány baklövései miatt" sorozatos kudarcokra van ítélve - tette hozzá.

Véleménye szerint gyerekek, családok tízezreinek fordít hátat a hatalom, emiatt mindenképpen változtatni kell. Mint mondta, az erőszakmentes, békés és gyors változás híve, úgy gondolja, a három igenes szociális népszavazás közelebb vihet az alapvető politikai változáshoz.

A pártelnök hangsúlyozta: a márciusi népszavazás ténye önmagában siker. Több mint egy éve harcol Magyarország azért, hogy három kérdésben elmondhassa a véleményét - mondta, hozzátéve, hogy a vizitdíj és a kórházi napidíj kettős adóztatás, bárhogy cáfolják is ezt a kormányoldalon. Európában a második legmagasabb társadalombiztosítási járulékot fizetik a magyarok, így kötelessége a mindenkori kormánynak, hogy az alapszintű egészségügyi ellátást ebből az összegből megszervezze, és "nincs joga ahhoz, hogy kétszer fizettessen velünk olyasmiért, amiért egyszer már fizettünk" - mondta.
Hozzátette: ha március 9-én a nemek kerülnének fölénybe, vagy nem lenne kellő részvétel a népszavazáson, akkor úgy értékelnék mindezt a kormány oldalán, hogy a nép elfogadja az érintett díjak bevezetését. Mint mondta, szerinte nem kormányzati luxuskiadásokra kellett volna költeni több mint 130 milliárd forintot, hanem odatenni a pénzt, ahol szükség van rá. "Ha nem lopják el, akkor van (...)" - hangoztatta.

Kijelentette: nagy az elégedetlenség az országban, a hatalom pedig megpróbálja szembefordítani az embereket. Ennek nem szabad engedni, egymást segítő összefogásra van szükség. A népszavazással pedig "pontot tehetünk a hazugság politikájára", ugyanis a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj nemcsak szociális problémát jelentenek, hanem jelképezik is ezt a politikát - fejtette ki véleményét.

Hozzátette: "kificamodott" a magyar demokrácia, 18 év alatt az embereket sikerült "egyszerű szavazógéppé tenni", hiszen arra tanítja őket a politika, hogy négyévente elmehetnek ugyan szavazni, de eközben "nekik nem osztottak lapot". Vannak olyan döntések, amelyeket nem lehet átadni másnak, az állampolgároknak maguknak kell irányt szabni, ilyen kérdések a népszavazás kérdései - mutatott rá.

A március 9-i népszavazás pedig nem bal- és jobboldali emberekről szól, hanem minden magyarról - mondta.

A kazincbarcikai tornacsarnokban kérdezhettek is a résztvevők a pártelnöktől, az első felszólaló, egy férfi Orbán Viktor vagyoni helyzetére utalt és durvább kifejezésekkel illette, erre a Fidesz elnöke úgy reagált, hogy "a provokátoroknak is meg kell élni". A férfit a rendezők kivezették a teremből.
A további felszólalók élesen bírálták a kormány intézkedéseit, rámutatva, hogy szerintük szükség van a kormányváltásra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását