2024. április 25. - Márk

Jobbak a lányok?

A lányok magabiztosabban használják a számítógépet, mint a fiúk - erre a talán meglepő eredményre jutottak brit kutatók ezer gyerek képességeinek vizsgálata után. A Tesco iskolai számítógépes programjának munkatársai a gyerekeket figyelve rájöttek, hogy a
2008. március 2. vasárnap 07:58 - Hírextra
A kutatók ezer, 7 és 16 év közötti gyerekkel dolgoztak. Azon nem lepődtek meg, hogy a vizsgált gyerekek kétharmada minden nap használja a számítógépet, és közülük minden második legalább két órát tölt naponta a monitor előtt.

Az is kiderült, hogy a szülők rendszeresen a gyerekeik segítségére szorulnak a számítógép használatakor - de ez a megállapítás sem meglepő.

Hét éves korára a gyerekek majdnem háromnegyede (73 százaléka) tudja használni a keresőprogramokat, és 62 százalékuk már képes dokumentumot is szerkeszteni - derült ki a felmérésből.

A tizenévesek természetesen még ügyesebbek: tízből hét magabiztosan meg tudja szerkeszteni számítógépes profilját, tízből hat bármikor hibátlanul letölt egy-egy zeneszámot, és 35 százalékuk képes szerkeszteni, vágni és montírozni képeket.

A lányoknak mindkét korosztályban csupán a hat százaléka mondja azt magáról, hogy nem tudja magabiztosan használni a számítógépet - ez az arány a fiúknál tíz százalék.

A szülők 57 százaléka szorul a gyerek segítségére a számítógép és az internet használatakor, és csak minden negyedik megkérdezett állítja magáról, hogy a családban ő ért a legjobban a számítógéphez.
Forrás: inforadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását