2024. április 18. - Andrea, Ilma

Összefogásra buzdít a legenda

Eddy Merckx belga kerékpáros legenda szerint a nemzetközi szövetség (UCI) vezetőinek és a nagy körversenyek szervezőinek félre kell tenniük sérelmeiket, mert a viharos időszakot élő sportág bajba kerülhet.
2008. március 2. vasárnap 10:01 - Hírextra

"Az érintettek elfelejtik, mi a munkájuk, hogy a sportág imázsát, népszerűségét növeljék. Az állandó viták, doppingbotrányok nem tesznek jót a kerékpár megítélésének. Mindenki tegyen azért, hogy a sportág megőrizze méltóságát és a fiataloknak továbbra is legyen kedve bringázni!" - mondta a cyclingnews című internetes szaklapnak Merckx.

Az ötszörös Tour de France-győztes szerint az sem normális, hogy a francia körverseny címvédője, Alberto Contador nem lehet ott az idei viadalon, mert olyan csapatba igazolt, amely tavaly érintett volt a doppingbotrányban.

"Az Astanát nem hívták meg, pedig ez a csapat csak a nevében hasonlít a 2007-es együttesre" - tette hozzá.

A három nagy körverseny (Giro d,Italia, Tour de France, Vuelta a Espana) szervezői és az UCI között azért van évek óta egyre komolyabb nézeteltérés, mert előbbiek szeretnék megőrizni függetlenségüket saját szabályrendszerükkel, ugyanakkor a szövetség azt kívánja, hogy ezek a viadalok is legyenek részei a Pro Tour-sorozatnak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását