2024. május 10. - Ármin, Pálma

Tűzoltóság égő vonalakkal

A sok viharkár-bejelentés miatt túlterhelt a tűzoltóság telefonközpontja - közölte a fővárosi tűzoltóság szóvivője az MTI-vel. A 105-ös telefonszámot tárcsázva sokan azt hallják, hogy műszaki okok miatt nem működik; ez valójában azt jelzi, hogy a rendszer
2008. március 1. szombat 20:26 - Hírextra
A szóvivő azt javasolja, hogy aki káreseményről kiván bejelentést tenni, a kerületi tűzoltóságot hívja. A kerületi számok mindegyike a 459-23-as számmal kezdődik, ez után pedig az adott kerület kétjegyű számát kell tárcsázni. (Így például az I. kerületi tűzoltóság száma a 459-23-01-es.)
Molnár Péter közölte azt is, eddig több mint 160 bejelentést kaptak, és 43 tűzoltóegységük dolgozik folyamatosan a fővárosban és térségében.

A tűzoltók elsősorban a közvetlen életveszélyt és a forgalmi akadályokat szüntetik meg, ezért azok türelmét kérik, akikhez csak ezt követően tudnak eljutni.

A szóvivő három komolyabb kárról is beszámolt: az egyik a kőbányai Sibrik úton történt, ahol hat személyautó rongálódott meg a kidőlő fáktól. A VII. kerületi Síp utcában egy tűzfal, és egy épület "fél teteje" omlott le az utcára; itt nyolc autó sérült meg a cserepektől és a gerendáktól.

A vihar megbontotta a "Fradi-pálya" tetejét is, itt egy mintegy 300 négyzetméteres bádogtetőt sodort az úttestre a szél. Megrongálódott a józsefvárosi Magyar Természettudományi Múzeum tetőszerkezete is.

A távirati iroda tudósítói arról számoltak be, hogy Budapesten több ház tetejét is megbontotta a szél, az utcákat törmelék borítja, több helyen nem működnek a közlekedési lámpák. Az V. kerületi Gerlóczy utcában egy tetőtéri lakásba bedőlt egy kémény.

Több bevásárlóközpont tetejét is megrongálta a szél, és Pest megyében legalább két teherautó is felborult, Ecseren egy faház dőlt össze.

Boross Norbert, az Elektromos Művek szóvivője azt közölte, hogy a budapesti és a miskolci térségben a vihar miatt hat nagyobb üzemzavaruk volt. A fővárosban a legtöbb áramkimaradást a budai oldal magasabban fekvő utcáiból kapták, ahol sok helyen a kidőlő fák, lezuhanó ágak megrongálták a vezetékeket.

Mint mondta, a hibák elhárítását általában egy-két órán belül el tudták végezni. Jelezte ugyanakkor: előfordul, hogy a vezetékeket már a vihar elvonulását követően rongálja meg egy, a szélben megsérült, később letörő faág.

A BKV azt közölte, hogy a viharos erejű szél miatt Budapesten több villamos felső vezetéke leszakadt a rázuhanó fától, ezért autóbuszok szállítják az utasokat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását