2024. április 30. - Katalin, Kitti

Leégett egy roma képviselő háza

Kiégett egy lakóház és a hozzá tartozó garázs szombatra virradóra a Szolnok megyei Tiszaroffon, személyi sérülés nem történt - közölte az MTI-vel Dobson Tibor, a katasztrófavédelem szóvivője. Az Országos Cigány Önkormányzat elnöke a távirati irodának azt
2008. március 1. szombat 12:53 - Hírextra
A Jász-Nagykun-Szolnok megyei település egyik utcájában egy 13x6 méteres lakóépület és a hozzátartozó garázs tetőszerkezete teljesen kiégett, a lángokat a kiérkező tűzoltók oltották el - mondta el az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

Dobson Tibor hozzátette: a rendőrség és a tűzoltóság közösen vizsgálja a tűz keletkezésének körülményeit.

Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke azt mondta, helybéliek telefonon értesítették arról, hogy a kiégett ház a helyi cigány kisebbségi önkormányzat képviselőjéé, akit korábban ismeretlenek telefonon is megfenyegettek.

Az Országos Cigány Önkormányzat elnöke szerint "szélsőségesek akciójáról van szó", mert - mint mondta -, a ház falára "gyalázkodó feliratokat" is írtak.

Az Országos Választási Iroda adatai szerint Tiszaroffon a Lungo Drom képviselői alkotják a helyi kisebbségi önkormányzatot, amelynek elnöke Farkas Flórián fideszes országgyűlési képviselő, a cigány szervezet elnöke.

Farkas Flóriánt az MTI-nek kora reggel nem sikerült telefonon elérnie.

A Lungo Drom Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség szombaton Szolnokon tart kongresszust a városi sportcsarnokban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását