2024. április 29. - Péter

Lángokban áll az abonyi határ

Több ezer bála széna és lucerna ég egy tárolóban Abony határában, a tűzoltók nem oltják el a lángokat, csak a tűz továbbterjedését akadályozzák meg - tájékoztatta a katasztrófavédelem pénteken az MTI-t.
2008. június 27. péntek 19:49 - Hírextra

Egy abonyi tehenészeti telepen kapott lángra a takarmány egy 9 méter magas, fémszerkezetű tárolóban - közölte Kis-Guczi Péter, az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóügyeletese.

Hozzátette: az égő tároló mellett egy istálló van, amelyből a tűzoltók és a telepen dolgozók kiterelték az állatokat, az építményt, illetve a környezetet jelenleg vízzel hűtik, hogy a tűz oda ne tudjon átterjedni.
Tájékoztatása szerint a hat autóval helyszínen lévő mintegy húsz szolnoki és ceglédi tűzoltó a lucernát és az építményt hagyja elégni, mert a tároló súlyos mértékben károsodott, a nagy hőterhelés miatt folyamatosan dől össze, ezért megközelíteni sem lehet. Ez a folyamat várhatóan reggelig tart, addig a tűzoltók a helyszínen lesznek és megakadályozzák a tűz továbbterjedését - tette hozzá Kis-Guczi Péter.

A tűz keletkezésének okáról a sajtóügyeletes nem tudott felvilágosítást adni, azt egy későbbi vizsgálat fogja kideríteni.

Dobson Tibor, a katasztrófavédelem szóvivője elmondta: a lakosság nincs veszélyben, személyi sérülés nem történt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását