2024. április 29. - Péter

Ingyenes Microsoft licencek minden kiemelten közhasznú civil szervezetnek

Az MSZP-frakció Informatikai és hírközlési szakmai csoportja üdvözli a kezdeményezést, hogy valamennyi kiemelten közhasznú civil szervezet ingyen megkapja a Microsoft szoftvereket. A tömeges szoftverjuttatás és oktatás a civil szervezetek körében példamut
2008. március 1. szombat 16:54 - Hírextra
Az MSZP Országgyűlési Képviselőcsoport Informatikai és hírközlési szakmai csoportja az „e-Befogadás 2008” lényeges, kiemelkedő eseményének tekinti a Microsoft szoftverfelajánlását a közhasznú civil szervezetek részére.

Drajkó László, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója február 27-én, szerdán a Gazdasági és informatikai bizottság Informatikai és távközlési albizottságának ülésén bejelentette, hogy az „e-Befogadás 2008” keretében a kiemelten közhasznú civil szervezetek ingyenes licencjuttatásban részesülnek.

„Az e-Befogadás technológiai alapfeltételeinek megteremtése mellett legalább ugyanekkora szerepet tölt be a motivációs környezet kialakítása. Ebben is elsődleges partnerek a helyi civil szerveződések. A Microsoft licencdíj-mentes hozzáférést biztosít részükre szoftvereihez, és keretszervezetek támogatásával oktatást biztosít részükre, hogy saját bázisukhoz is hatékonyan eljuttassák a tudást olyan területeken, amelyek a helyi közösségek számára relevánsak.”

A program erős előzményekre épít, olyan neves civil szervezetek kaptak már szoftver támogatást, mint az Országos Gyermekmentő Szolgálat, a Magyar Vöröskereszt, a Teleház Szövetség. A Nonprofit Információs és Oktató Központ (NIOK) Alapítvány által indított CIVILTECH program minden közhasznú szervezet számára rendelkezésre áll. Nincs felső korlátja a Magyarországon támogatható szervezetek számának.

Márfai Péter
MSZP-frakció Informatikai és hírközlési
szakmai csoport vezetője
Forrás: MTI/OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását