2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Nyilvános lesz, hogy ki szervez demonstrációt

A rendőrség internetes honlapján nyilvánosságra fogja hozni, ki a szervezője a március 15-i ünnephez kapcsolódóan bejelentett demonstrációknak - mondta Bencze József altábornagy, országos rendőrfőkapitány pénteken, egy budapesti sajtóbeszélgetésen.
2008. február 29. péntek 13:37 - Hírextra

A főkapitány szerint joga van tudni ezt a közérdekű adatot az állampolgároknak. A gyülekezési törvény ugyanis azt mondja ki, hogy a szervező egyetemlegesen felel az általa szervezett demonstráción okozott kárért, függetlenül attól, hogy nem lehet megmondani, ki okozta a kárt.

Joga van mindenkinek tudni, ha adott esetben felgyújtják az autóját, beverik a kirakatát, hogy ki a szervező, akivel szemben érvényesítheti a kártérítési igényét - mondta.

Megjegyezte: a rendőrség méltóságteljes népszavazásra és március 15-i ünnepre készül. Hozzátette: természetesen ismerik az ünnep megzavarására készülő internetes felhívásokat, ezekre súlyuknak megfelelően fognak reagálni.

Biztosítjuk a gyülekezési jog gyakorlását, de aki jogsértést követ el, azokkal szemben a rendőrség a leghatározottabban fog fellépni - jelentette ki.

A főkapitány beszámolt róla, hogy a népszavazás estéjére néhány kisebb rendezvényt, demonstrációt már bejelentettek a fővárosban, elsősorban a pártok és a kerületek.

Bencze József várakozásai szerint március 14-én és 15-én körülbelül 1.200-1.300 rendőri biztosítást igénylő rendezvény lesz országszerte, Budapesten körülbelül 150. Ezekre a rendőrség a megfelelő létszámban készül.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását