2023. február 7. - Tódor, Rómeó

Döntött a pénzügyminiszter

Veres János pénzügyminiszter döntött a fővárosi MSZP-székházzal szomszédos állami tulajdonú ingatlan eladásáról, a Köztársaság tér 27-es szám alatti épület a szocialistákhoz közel álló Horizont Zrt. tulajdonába került, majd a cég továbbadta egy külföldi t
2007. október 31. szerda 09:14 - Hírextra

Tavaly szeptember 5-én bruttó 540 millió forintért értékesítette a Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) a tulajdonában álló, Köztársaság tér 27. szám alatti ingatlant a Horizont Zrt.-nek - mondta el a lapnak Kocsis Tamás, KVI jogásza.

A cikk szerint mivel a KVI vezérigazgatója csak 250 millió forintig dönthet a kincstári vagyon értékesítéséről, ebben az esetben a döntés Veres János pénzügyminiszter hatáskörébe tartozott, ő 2006 márciusában jóváhagyta az előterjesztést, így az ingatlant a szocialistákhoz közel álló Horizont Zrt. vásárolta meg. A társaság a júniusi cégadatok szerint végelszámolás alatt áll - teszi hozzá az írás.
A Horizont valamivel több mint bruttó 373 millió forintot fizetett ki készpénzben a Köztársaság tér 27-ért, a napilapnak azt nem sikerült megtudnia, hogy a cég menyiért adta tovább az épületet.

Az ingatlan és a vele szomszédos pártszékház a közelmúltban a Parkview Hotel Ingatlanfejlesztő Kft.-hez került. Az ír hátterű céget júniusban alapították, s a hírek szerint négycsillagos szállodává alakítaná az épületet - emlékeztet a Magyar Hírlap.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását