2024. április 19. - Emma

Lemondott a polgármester

Írásban, indoklás nélkül benyújtotta lemondását a Zala megyei Gellénháza polgármestere, Gellén Endre - tájékoztatta Szemes Róbert, a település jegyzője az MTI-t pénteken.
2008. február 29. péntek 12:15 - Hírextra

Döntését és a lemondás okát Gellén Endre nem kívánta megindokolni. A polgármester február 21-én nyújtotta be lemondását.

Gellén Endre hat évig volt Gellénháza polgármestere. 2002-ben és 2006-ban független jelöltként, jelentős fölénnyel nyerte meg a helyhatósági választást: mindkét alkalommal megszerezte az érvényes szavazatok több mint hatvan százalékát.

A tisztséget az időközi választásig Tóth Mártonné, jelenlegi alpolgármester látja el. A helyi választási bizottságnak a lemondástól számított 30 napon belül kell kitűznie az időközi választás időpontját. Az 1.700 fős településen 1.397 választásra jogosult állampolgár adhatja le szavazatát.

A polgármester-jelölteknek 40-50 érvényes ajánlószelvényt kell összegyűjteniük, hogy indulhassanak a választáson - közölte Szemes Róbert.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását