2024. április 20. - Tivadar

Fesztivál a sport jegyében

A sport jegyében rendezik meg a dunaújvárosi Szalki-szigeten az Egyetemisták és Főiskolások Turisztikai Találkozóját, a 33. EFOTT-ot, július 16-20 között - közölte az MTI-vel pénteken az EFOTT Menedzsment sajtófőnöke.
2008. február 29. péntek 18:52 - Hírextra

Pazaurek Piroska elmondta: a rendezvénysorozatra 50-60 ezer fiatalt várnak. A résztvevők várhatóan földön és vízen is megközelíthetik majd a találkozó helyszínét, a Duna-parti, szigetnek nevezett területet.

Budapestről egy órai autózással közúton érhetnek el a szigetre. A rendezők tárgyalásokat folytatnak a találkozó idején a fővárosból induló EFOTT-hajó, valamint a Szalki-szigetre érkező vasúti szerelvény indításáról, s szeretnék a kisapostagi sportrepülőteret is bekapcsolni a programokba.

A szigetre érkező fiatalok többsége sátrat verhet majd az EFOTT színhelyén, mintegy kétezren pedig a házigazda szerepét is betöltő Dunaújvárosi Főiskola kollégiumában kaphatnak szállást.

A színes, mozgalmas programok során a neves hazai zenei együttesek, zenekarok mellett tehetséges fiataloknak is biztosítanak fellépési lehetőséget.

A találkozó szervezését, programjait, a rendezéssel kapcsolatos feladatokat koordináló EFOTT Menedzsment együttműködik és a tennivalókkal kapcsolatosan folyamatosan egyeztet a főiskola hallgatói önkormányzatával, illetve a települési önkormányzattal.

A város a rendezvény helyszínével kapcsolatos feltételek megteremtéséből vállalt részt, többek között a Szalki-sziget és a fürdésre, vízi sportolásra alkalmas öböl rendbetételével.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását