2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Milyen melltartót válasszunk?

A női mell érzékeny testrész, szépségét a helyes viselettel is megóvhatjuk. A női ruhatár elengedhetetlen kellékei a közel száz éve használt melltartók. Formájuk, színük és rendeltetésük egyaránt megváltozott az idő múlásával, ezért ma már minden tevékeny
2008. május 15. csütörtök 06:47 - Hírextra
– A melltartók számai, például a 75, 80, 85 a mell alatti kerületre vonatkoznak. A betűk, mint például a B és C pedig a kosár mélységére utalnak. Hogy ezt meg tudjuk állapítani, meg kell mérni a mell kerületét a legszélesebb ponton. A kapott számból ki kell vonni a mell alatti méretet, és megtudjuk, mekkora kosárra van szükségünk. Ha 14-15 centiméter a különbség, akkor B-t, ha pedig 16-17, akkor C-t kell vásárolnunk – mondta el Nyester Ágnes.

A melltartók közül léteznek egyszerű, merevítővel ellátott, de szivacs nélküli darabok, ezeket ingek alá érdemes hordani. Sportoláshoz semmiképp sem szabad szivacsos, a mellett megemelő fehérneműt felvenni, ilyenkor hagyni kell, hogy végezze természetes mozgását nőies testrészünk. Ezért vastag pántos, egyszerű, pamutból készült sport melltartót érdemes felvenni, melynek kosara az idomokat követően van formázva és többnyire varrás nélküli.

– Szoktam látni lányokat nagy szivacsos melltartókban biciklizni, pedig nem lenne szabad mozgáshoz push-upot hordani. Ennek ugyanis az lehet a következménye, hogy a bőr barázdálttá és ráncossá válik, mert folyamatosan össze van nyomva.

Ezért fontos, hogy mindig tudjuk, milyen alkalomra, melyik darabot válasszuk. A sokaknak előnyös push-upot inkább tartogassuk a randevúkra és alkalmi ruhák viseléséhez, tartsunk ruhatárunkban vékonyabb szivaccsal béleltet, szivacs nélkülit, esetleg levehető pántosat is, amit ujjatlan ruhákhoz lehet hordani. A színek mindig harmonizáljanak az öltözékkel, semmiképp se vegyünk piros melltartót a lila ruha alá, mert kellemetlen, ha kikandikál. Egy vékony pántos blúzhoz vagy ruhához is lehet venni pántos melltartót, de a szín egyezése mellett arra is ügyeljünk, hogy ne lapos és széles, hanem hengerformájú, spagetti-pánt tartsa kebleinket.
Forrás: netbulvar.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását