2024. május 16. - Mózes, Botond

A télen meghalt hajléktalanokra emlékeztek

Demonstrációval egybekötött megemlékezést tartott Az Utca Embere önkéntes hálózat pénteken Budapesten. A szervezet azokra a hajléktalanokra emlékezett, akik az idei télen, az utcákon vesztették életüket; a demonstrációval pedig arra hívták fel figyelmét,
2008. február 29. péntek 16:14 - Hírextra

Misetics Bálint, Az Utca Embere önkéntes hálózat szóvivője az MTI kérdésére válaszolva elmondta: az Alkotmánybíróság 42/2000-es határozatának értelmében az államnak kötelessége hajléktalanság esetén az életet közvetlenül fenyegető veszélyhelyzet elhárításához szállásról gondoskodnia.

Hozzátette: bár az államnak ennél is többet kéne vállalnia, még ezt az alkotmánybírósági határozatot sem tartja be: kevés szállást tart fent, amelyek alkalmatlanok családok befogadására, jelentős részükben pedig olyan rosszak a körülmények, hogy sokan inkább az utcán maradnak.

A megemlékezésen harminc, földön fekvő, fekete szemeteszsákba bújt aktivista szimbolizálta az idén elhunytakat; rájuk egyenként egy szál fehér szegfűt helyeztek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását