2024. április 29. - Péter

Rekord áron kelhet el a Monet-kép

Egyéni rekordot állíthat fel Claude Monet Vasúti híd Argenteuil-nél című festménye, amely május 6-án kerül kalapács alá a Christie,s árverésén.
2008. február 28. csütörtök 15:09 - Hírextra

Argenteuil, amely a jómódú párizsi polgárság kedvenc csónakázási helye volt, az impresszionista festőknek köszönheti hírnevét. Claude Monet, aki házat bérelt a Szajnán átívelő vasúti híd közelében, 1873-74-ben festette meg a hídon épp áthaladó két szerelvényt.

A Claude Monet festmények eddigi árverési rekordját az 1904-ben festett Tavirózsák című alkotása tartja, amely tavaly 36,5 millió dollárért, azaz csaknem 6,3 milliárd forintért cserélt gazdát.
A Claude Monet kék vásznai sorába tartozó alkotás "ideálisan ötvözi az ősit és az újat, a vidéket és az ipart, a munka világát és a szórakozást" - jellemezte az aukciós ház a festményt.

A Christie,s nem nevezte meg a festmény eladóját, ám a New York Times múlt héti cikke szerint a Londonban és New Yorkban galériákat üzemeltető Nahmad műkereskedő-család bocsátja árverésre.

Claude Monet Vasúti híd Argenteuil-nél című festménye legutóbb húsz éve, 1988-ban került árverésre - a Christie,s aukcióján 12,4 millió dollárért, azaz több mint 2 milliárd forintért cserélt gazdát.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását