2024. május 9. - Gergely

Kizöldülnek a taxik

A sárga taxik után a bérlimuzin-társaságok tízezer nagy fekete autóját is hibrid meghajtásúra cserélik New Yorkban.
2008. február 28. csütörtök 15:05 - Hírextra

Erre a károsanyag-kibocsátást szabályozó új városházi rendelet kényszeríti a főként vállalati ügyfeleket kiszolgáló fuvarozókat. A türelmi idő öt év, éppen úgy, mint a 13 ezer sárga taxi esetében, amelyeket már tavaly júniusban cserére ítélte a városvezetés.

Az intézkedés Michael Bloomberg klímavédelmi tervének a része. A főpolgármester 2030-ig 30 százalékkal akarja csökkenteni az üvegházhatást keltő gázkibocsátást a metropoliszban.
A sofőrös limuzinok a közlekedésből adódó emisszió két százalékáért felelősek, ami a Bloomberg-terv szerint a felére szorítható vissza a hibridautókkal. Az ilyen kocsik ugyan drágábbak a hagyományosnál, de jóval olcsóbb az üzemeltetésük és a város adókedvezményekkel is serkenti a vásárlási kedvet.

A hibrideket egy benzines és egy elektromos motor kombinációja hajtja. Induláskor az elektromos motor üzemel - amely a fékezéskor felszabaduló energiát is hasznosítja -, majd amikor a kocsi felgyorsul, bekapcsol a benzinmotor.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását