2024. április 29. - Péter

Fidesz: Nem felelnek meg a pályázatok

A Fidesz "tárgyi bizonyítékai" szerint az egri kórház vagyonkezelésére érkezett pályázatok egyike sem felel meg a kiírásnak, ezért a tendert eredménytelennek kell nyilvánítani - jelentette ki a hevesi megyegyűlés Fidesz-frakciójának igazgatója csütörtökön
2008. február 28. csütörtök 17:59 - Hírextra

Ebben a helyzetben nincs más feladata a megyegyűlésnek, mint annak az ajánlatnak a megtárgyalása, amelyet Eger Város Önkormányzata adott be Markhot Ferenc kórház működtetésére - közölte Tatár László.

Ha a szocialista vezetésű testület mégis érvényesnek nyilvánítja a pályázatot, és győztest hirdet, a Fidesz Polgári Frakció a közigazgatási hivatalnál kéri a döntés érvénytelenítését - tette hozzá a politikus.

Ugyanakkor a tárgyi bizonyítékokat sem Tatár László, sem Herman István frakcióigazgató nem kívánta ismertetni a sajtótájékoztatón.

Mint mondták, ezeket a megyegyűlés február 29-i, pénteki ülésén tárják fel.
Nem formai vagy alaki, hanem tartalmi hibák találhatóak mind a HospInvest Zrt., mind a Debreceni Egyetem pályázatában - mondta Herman István.

Az egri kórház úgynevezett Kórházmentő Bizottsága már korábban bejelentette: a dolgozók többsége megtagadja a munkát, ha a hevesi megyegyűlés a HospInvestet jelöli meg az intézmény vagyonkezelésére kiírt pályázat nyerteseként.

Egyben az ország valamennyi egészségügyi dolgozóját arra szólították fel, hogy támogassák akciójukat.

Hegyaljai Judit, a Közalkalmazotti Tanács elnöke akkor arról számolt be, hogy az intézmény 1.307 dolgozója közül 918 írta alá azt a nyilatkozatot, amely szerint nem hajlandóak lemondani közalkalmazotti jogviszonyukról.

Mindez azt jelenti, hogy ha a szocialista többségű megyegyűlés mégis magánvállalkozásba adja a kórház működtetését, s ha az orvosok, nővérek nem hajlandóak a HospInvest alkalmazottjaként dolgozni, ellátás nélkül maradhat a megye - hangsúlyozta az érdekképviseleti vezető.

A megyegyűlés által kiírt tenderre a HospInvest Zrt. és a Debreceni Egyetem nyújtott be pályázatot, míg Eger városa ajánlatot tett a működtetésre. Ez utóbbi szerint továbbra is költségvetési szervként kívánják üzemeltetni az intézményt.

A pályázatok rangsorolására létrehozott bíráló bizottság döntése szerint a tenderre a HospInvest Zrt. tette a legkedvezőbb ajánlatot.

A tervezett funkcionális privatizáció ellen korábban több civil szervezet tiltakozott demonstráció keretében, és a közgyűlésben ellenzékben politizáló Fidesz is a pályázati kiírás ellen szavazott.
Az ellenzéki képviselők azzal vádolták a testület szocialista vezetését, hogy a több hazai egészségügyi intézményt, a többi között a hatvani és a gyöngyösi kórházat is működtető HospInvest Zrt.-re szabták a vagyonkezelésre kiírt tendert.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását