2024. május 2. - Zsigmond

Soproni tavaszi napok

Színházi előadásokat, klasszikus és könnyűzenei koncerteket kínál a március 14-én kezdődő soproni tavaszi napok háromhetes eseménysorozata - mondta a szervező Pro Kultúra Kht. kulturális igazgatója szerdán az MTI-nek.
2008. február 27. szerda 11:35 - Hírextra
Horváth Zoltánné közlése szerint "3B" koncerttel kezdődik a program: a nyitó hangversenyen Bach, Buxtehude és Byrd hangszeres és kórusművei hangzanak el a Soproni Fidelissima Vegyeskar, a Kórus Spontánusz és helyi kamaraegyüttesek előadásában.

Az április 6-i záró koncertet szintén a "3B" jegyében tartják: akkor Borogyin, Bartók és Bernstein műveit szólaltatja meg a Wespa Vonósnégyes Firtl Mátyás klarinét-, Láng Dávid hegedű- és Szekendy Tamás zongoraművész közreműködésével.

A tavaszi napok színházi előadásai Alfieri Hat hét, hat tánc című színművével indulnak március 16-án. A produkciót Vári Éva és Kulka János viszi színre. Két nappal később Eszenyi Enikő A gyönyörben nincs középút című estjét láthatja a közönség. Halász Judit legújabb lemezének dalait március 20-án mutatja be.

A Budapest Klezmer Band március 25-én, az Adagio együttes három nappal később vendégszerepel az Ikva-parti városban. A Palya Bea Quintet április 5-én, a költészet napja tiszteletére adja elő Psyché című műsorát. A koncerteknek a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális központ, a színházi előadásoknak a Petőfi Színház ad helyet.

Az eseménysorozat keretében kiállításokat is rendeznek: a tavaszi napok idején láthatja a közönség az Örményország múltját és jelenét kutató fotókiállítást a Liszt Ferenc kulturális központban, valamint Ashot Baghdasaryan és Ihos László szobrászművészek tárlatát a festőteremben.

Nyerges Ferenc, a kht. igazgatója az MTI érdeklődésére elmondta: 10 millió forintos költségvetésből valósítják meg a tavaszi napok programját. Az önkormányzati támogatás mellett a kht. saját bevételei képezik a kiadások forrását.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását