2024. május 11. - Ferenc

Pusztai Erzsébet Európa egészségügyi központjává tenné hazánkat

Európa egészségügyi központjává kellene tenni Magyarországot, mert számos tanulmány szerint az egészségipar az új évezredben a gazdaság egyik húzóágazata lesz - hangsúlyozta szerdai, nagykanizsai sajtótájékoztatóján az MDF Népjóléti Kabinetjének vezetője
2008. február 27. szerda 17:23 - Hírextra
Pusztai Erzsébet szerint Magyarországnak komolyan kellene vennie ezt, a még meglévő körülményekre és szellemi kapacitásokra, valamint a gyógyvízkincsre alapozva lenne is erre lehetőségünk. Nemcsak azon kellene gondolkodni, hogy itthon mekkora a betegkapacitás, hanem a határokon túli betegek ellátásába is érdemes lenne bekapcsolódni. Így az orvosaink se mennének külföldre dolgozni, hiszen a betegek jönnének hozzánk - fűzte hozzá.

A politikus megismételte pártja álláspontját, hogy a mostani népszavazási vitában az MDF nem vesz részt, mert sem az igenek, sem a nemek nem fogják megoldani a problémákat.

"Nem a szerkezetátalakítás ténye a baj, erre szükség van, hanem a megvalósítás módjával vannak komoly problémák" - mondta Pusztai Erzsébet, aki szerint olyan körülményeket kellene teremteni, ahol a gyógyításban biztonság van, jövő van. Elmondta, hogy a nagykanizsai kórházban is tájékozódott az intézmény és dolgozóinak körülményei iránt, és "nem mondható, hogy rózsás a helyzet". Az egészségügyben dolgozók azt érzik, hogy hiába tesznek meg bármit, "hangulatkeltés" történik ellenük, ami közvetlenül rontja a betegellátás színvonalát.

Az MDF szakpolitikusa egy kérdés kapcsán kifejtette: az egészségügyben többletforrásra van szükség, amit a párt szerint önálló ápolásbiztosítás és balesetbiztosítás kialakításával lehet biztosítani, és szükség van arra is, hogy a magántőke beléphessen az ellátórendszer fejlesztésébe. Hozzátette: azt szeretnék, hogy a szolgáltatók között verseny alakulna ki.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását