2024. április 29. - Péter

20 misi az olimpiai aranyért

Egy pekingi aranyérem 20 millió forintot ér, vagyis adómentesen ennyi pénzt kap az a sportoló, aki a 2008-as ötkarikás játékokon az első helyen végez - mondta Elbert Gábor, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium sportszakállamtitkára a kormán
2008. február 27. szerda 17:19 - Hírextra
A szakállamtitkár tájékoztatása szerint egy ezüstéremért 18, bronzéremért 14 millió forint jár.
Elbert Gábor elmondta azt is, a csapatsportban elért aranyéremért átlagosan 12 millió forintot kaphat egy sportoló. Ezüstéremért ennek az összegnek 90, bronzérem esetén 70 százaléka illeti a csapat tagját.

Elbert Gábor kitért arra is, hogy az olimpián 8. helyezést elért sportoló jutalma 2 millió, csapatsportban 1,7 millió forint.

Amennyi pénzt eredményességével összegyűjt ily módon egy sportág, annak az összegnek a 60 százaléka jut az edzőkre és a szakemberekre, vagyis ezt az adott sportágban szabadon döntik el, hogyan használják fel - említette Elbert Gábor.

A szakállamtitkár a kormánydöntés ismertetésekor kitért arra, hogy az olimpiai jutalmak összege a 2004-es athéni olimpiai jutalom kétszerese. Ez a jutalmazás nemcsak a 2008-as pekingi olimpiára, hanem a paralimpiára és a 2010-es vancouveri téli olimpiára is érvényes - mondta Elbert Gábor.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását