2023. március 23. - Emőke

Mobilfüggő osztrákok

Az osztrákok többsége - hozzávetőleg hatvan százaléka - nem tudja elképzelni életét mobiltelefon nélkül. Egy felmérés kimutatta, hogy az alpesi országban élők naponta átlagosan 36 percet beszélnek mobilon, 13 alkalommal vetnek pillantást sms-üzeneteikre,
2008. február 27. szerda 10:35 - Hírextra
Az Instituts Marketagent.com által végzett közvélemény-kutatás szerint a megkérdezettek 47 százalékát dühíti, ha otthon felejtette a mobilját, 11 százalékuk pedig egyetlen percet sem bír ki készüléke nélkül: inkább tüstént visszafordul, hogy magához vegye. Harminc százalékuk viszont megkönnyebbülést érez, hogy végre - még ha átmenetileg is - nyugta maradhat, és nem kell a mobilért kapkodnia.

Közel ötven százalékuk két-három évente cseréli le készülékét. Az esetek többségében a fő ok az, hogy az előző meghibásodott (68,3 százalék). Új beszerzésére csábítanak a szolgáltatók kedvező ajánlatai is. A vásárlásnál a fő szempontok: akkukapacitás (70,2 százalék), a készülék hosszú élettartama (65,3) és a könnyű kezelhetőség (59,3). Az, hogy a mobillal fényképezni is lehessen, csak minden második ügyfélnek fontos. A 14 és 29 év közötti korcsoportnál azonban ez az utóbbi a lényeg (73,6 százalék).

Egy másik felmérés a telefonos ügyfélszolgálatok - callcenterek - tevékenységét vette célba. Az alpesi országban mintegy 500 ilyen központ működik, zömük vállalathoz kötődik. Közel 35.000 embert foglalkoztatnak, akik évente nem kevesebb mint 450 millió hívást bonyolítanak le.

Érdekes módon az osztrákok nem szeretnek telefonon keresztül vásárolni, még szerencsét próbálni sem. Hiába ajánl fel a kellemes hangú ügyfélszolgálatos kedvező külföldi utazást vagy könnyű nyerési lehetőséget, a válasz általában elutasító. A hívások zöme felvilágosítással vagy reklamációval kapcsolatos, de az osztrákok szívesen állnak rendelkezésre például telefonos közvélemény-kutatásokra és piaci felmérésekre is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását