2024. május 2. - Zsigmond

Bejárat nélküli parkolót építettek

Bejárat nélküli mélygarázst építettek Prága központjában. A Palacky utcai egészségügyi központ épülete alatti több tucatnyi férőhelyes garázs tízmillió koronájába került a belvárosi önkormányzatnak, s most újabb tíz millióra van szükség ahhoz, hogy a több
2008. február 27. szerda 14:23 - Hírextra
Az egészségügyi központot a kilencvenes évek második felében újították fel, s akkor épült meg a mélygarázs is, amelyben mind a mai napig azonban egyetlen autó sem parkolt. Az akkori tervek szerint a mélygarázs össze lett volna kapcsolva a szomszédos szabad telken megépülő új üzletközponttal, s onnan lett volna megoldva a bejárat és a kijárat is. Az üzletközpont megépítésének a terve azonban folyamatosan halasztódott, így a mélygarázst raktárként kezdték használni, s szinte elfeledkeztek eredeti rendeltetéséről. Miután tavaly ősszel az üzletközpont végre megnyílt, az önkormányzat is felébredt és visszatért a parkoló ügyére. Kiderült azonban, hogy az egészségügyi központ és az üzletközpont garázsai között az időközben egyeztetés nélkül módosított tervek következtében több mint egy méteres a szintkülönbség, aminek megoldása most nagy nehézségekbe ütközik.

"Sajnálatos, hogy az építési terveket szinte soha senki sem ellenőrizte, s így megtörténhetett az, ami megtörtént" - jelentette ki Katerina Klasnová, független ellenzéki képviselő.
"A parkolóról nem feledkeztünk meg, csak éppen nem reagáltunk időben" - védte magát Petr Hejma, a belváros polgári demokrata polgármestere.

Abban azonban mindkét fél egyetért, hogy a szabályoknak megfelelő szellőztető- és biztonsági rendszerrel is ellátott föld alatti helyiséget vétek lenne raktárnak használni, ezért meg kell találni a módját a több mint őt éve kész parkoló üzemeltetésének.

Az önkormányzat már megegyezett az üzletközpont tulajdonosával, hogy haladéktalanul tervet készítenek a két garázs összekötésére. A projekt megvalósítása várhatóan mintegy 10 millió koronájába fog kerülni az önkormányzatnak. A balliberális ellenzék ugyan követeli a felelősök megbüntetését, de a polgármester szerint ez lehetetlen, mert az illető már nincs tisztségében. Miután a botrányos ügyet a Prazsky Deník című lap nyilvánosságra hozta Petr Hejma megígérte, hogy a belvárosban rendkívül szükséges földalatti parkoló három-négy hónapon belül máris üzemelni fog.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását