2024. április 25. - Márk

Az OCÖ elítéli a romák félrevezetését

Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elítél minden olyan közszereplőt, akik politikai érdekből kihasználja és félrevezeti a magyarországi roma társadalom tagjait - írta a szervezet kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében.
2008. február 27. szerda 06:39 - Hírextra

Az OCÖ "visszautasít és elítél minden olyan közszereplőt, roma, nem roma politikust, sajtóorgánumot, médiumot, akik 18 évvel a rendszerváltás után abból élnek, hogy a nyomor vámszedőiként saját pitiáner politikai érdekükből kihasználják és félrevezetik a magyarországi roma társadalom tagjait" - fogalmaz a dokumentum.

A közlés szerint az OCÖ kéri, hogy a "szabolcsi telefonbotrányt" sürgősséggel vizsgálják ki, és annak eredményét tárják a nyilvánosság elé.

Az OCÖ - mint írják - bízik abban, hogy "a történet valamennyi szereplőjének felelőssége megállapításra kerül, és véget tudunk vetni annak a gyakorlatnak, miszerint a roma közösség kollektív felelőse valamennyi botránynak".

A múlt héten derült ki, hogy a Hír TV egyik riportere - Veres János pénzügyminiszter kampányfőnökének, Tóth Viktornak kiadva magát - telefonon keresett meg Nyírbátor környéki kisebbségi önkormányzati képviselőket, és olyan kérdéseket tett fel nekik, amelyek a "nem" voksok megvásárlási szándékát sejttették.

A Hír TV arra hivatkozott, hogy oknyomozó riportot készített, és ezzel akarta ellenőrizni a szerkesztőségükbe korábban érkezett bejelentések valóságtartalmát.

Az ügyben nyomozás indult, Tóth Viktor feljelentése nyomán a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság népszavazás rendje elleni bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt nyomoz. A Hír TV pedig azért tett büntetőfeljelentést, mert az általuk rögzített telefonbeszélgetésekben korábbi választási visszaélésekre van utalás.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását