2024. május 16. - Mózes, Botond

Székely Bertalan-kiállítással kezdődik a tavasz

Az Egri Tavaszi Fesztivált immár nyolcadik alkalommal rendezik meg, a március 14-én kezdődő rendezvény nyitóeseményeként Székely Bertalan festészetét bemutató kiállítás nyílik a Zsinagóga Galériában - közölte Habis László polgármester kedden, Budapesten.
2008. február 26. kedd 15:10 - Hírextra

Habis László a fővárosban tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy az értékközpontú fesztivál évről évre igényes produkciókkal várja a látogatókat Egerben.

A március 31-ig tartó rendezvény programjai közül kiemelte A szecesszió vidéke - A vidék szecessziója című kiállítást, a Muzsikás Együttes koncertjét, valamint a Magyar Virtuózok Kamarazenekar produkcióját.

"Igazi csemegének" ígérkeznek a március 14-től 16-ig tartó blues-, rock- és folknapok is, az esemény keretében többek között a Fugato Orchestra és az EtnoRom Együttes is fellép - fűzte hozzá.

Habis László szólt arról is, hogy a negyedik alkalommal megrendezendő Nemzetközi Kortárs Bábművészeti Fesztivállal "tanulmányútra" invitálják a közönséget a bábművészeti szakma rejtelmeibe. A fesztiválra egyebek mellett Győrből, Pécsről, Szabadkáról, valamint Gyergyószentmiklósról érkeznek társulatok.

Az Egri Tavaszi Fesztivál vendége lesz többek között St. Martin előadóművész, valamint a Budapesti Operettszínház két művésze: Janza Kata és Szabó P. Szilveszter - tette hozzá.

Csizmadia Tibor, az egri Gárdonyi Géza Színház igazgató-főrendezője a negyedik Nemzetközi Monodráma Fesztivál programjait ismertette. Mint mondta, a március 27-én, a színházi világnapon induló fesztiválon 23 előadást láthatnak a nézők, a nyitódarab a Gárdonyi Géza Színház ősbemutatója lesz: Nagy András az extravagáns szobrásznőről, Camille Claudelről, Rodin egyik kedveséről írt drámát, amelyet Nádasy Erika ad elő.

A monodráma fesztivál keretében délelőtt a legkisebbeket varázsolják el interaktív mesékkel, bábelőadásokkal, de a kamaszokat is megpróbálják megszólítani az első magyar osztályterem-színházi előadással - közölte. Csizmadia Tibor tájékoztatása szerint délután nagyrészt külföldi, illetve határon túli produkciókat láthatnak a nézők, míg este olyan népszerű színészekkel találkozhatnak, mint Pécsi Ildikó, Hámori Gabriella vagy Pogány Judit. Este kilenc órától színházi és táncszínházi ínyencségek várják az érdeklődőket, este 10 órától pedig a monomusic-sorozatban zenészek lépnek fel.

Mint fogalmazott, a monodráma fesztivál "nagykorúsodik", hiszen Eger önkormányzata díjat is alapított, amely Darvas Iván színművészről kapta a nevét. Az elismerést nemzetközi zsűri ítéli oda a legjobb produkciónak - mondta Csizmadia Tibor. Megemlítette, hogy szakmai konferencia is kapcsolódik a fesztiválhoz.

Rámutatott arra: a monodráma fesztivált azért kétévente rendezik meg, mert ekkorra gyűlik össze egy csokorba olyan "termés", amit érdemes bemutatni. Az esemény révén a néző el tudja helyezni az egri színházat az országos és a nemzetközi színházi térképen - közölte.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását