2024. május 3. - Tímea, Irma

452 millió összkikiáltási ár

A Vígszínházban rendezik meg kedden délután öt órától a Kieselbach Galéria őszi árverését. A 218 tétel összkikiáltási ára 452 millió forint - közölte a Független Hírügynökséggel Kieselbach Tamás galériatulajdonos.
2007. október 15. hétfő 16:43 - Hírextra
Az őszi képaukció anyaga az 1850-1950 közötti klasszikus magyar festészet jelentős alkotóinak munkáiból állt össze - tájékoztatott Kieselbach Tamás. Az aukción kalapács alá kerül mások mellett, Vajda Lajos, Rippl-Rónai József, Ferenczy Károly, Patkó Károly, Scheiber Hugó egy-egy fontos műve.

Az árverés egyik legszebb darabja, a Piacsek bácsi olvas című Rippl-Rónai József kép. Az 1908-ban festett alkotás 22 millió forintos kikiáltási árról indul. Szintén magas, 20 milliós kezdő árról lehet majd licitálni Patkó Károly Olasz halászok című festményére.

Az aukció tételei között 5-10 százalékban kortárs szerzők kaptak helyet - tájékoztatott a galériatulajdonos. Az árverésre kínált alkotások egyike Bálint Endre: Variációk a groteszk temetésre című 1975-ös képe, melynek kikiáltási ára 15 millió forint.

Érdeklődésünkre Kieselbach Tamás elmondta: nem számít rekordra a keddi árverésen. Ez egy nagyon kvalitásos, jó anyag, ami az őszi árverésen szerepel, de kiugró árak előreláthatóan nem születnek majd, tette hozzá a galériatulajdonos.

Az aukció teljes anyaga megtekinthető a www.kieselbach.hu oldalon.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását