2024. április 29. - Péter

Eszeveszett rágalmak a fideszes kampányban

Az MSZP szerint észérvek helyett eszeveszett rágalmak hangzanak el a Fidesz népszavazási kampányában. Erről Juhász Ferenc, a szocialisták elnökhelyettese beszélt kedden Budapesten sajtótájékoztatón.
2008. február 26. kedd 17:55 - Hírextra

Politikai riválisaink mindent megtesznek, hogy ne az ésszerűség keretén belül folyjon a vita, mert tudják, azon a pályán könnyen veszíthetnek - mondta az MSZP népszavazási kampányának koordinátora. Hozzátette: a Fidesz valójában nem tud releváns érveket felhozni a vizitdíjjal, a kórházi napidíjjal és a tandíjjal szemben.

Juhász Ferenc a fideszes hazugságok közzé sorolta, hogy a vizitdíj egy adófajta, illetve hogy fel akarják emelni annak összegét. Ugyancsak a rágalmak közzé sorolta a névjegyzékek manipulálását és a 2006 előtti, illetve a Szabolcs megyei szavazatvásárlási ügyet. Az elnökhelyettes szerint a napi politikai viták nem arról szólnak, hogy mi a tét a három népszavazási kérdésben, hanem arról, hogyan lehetne a referendumot a hatalom megszerzéséhez eszközként felhasználni.
Erre a józan ész nevében azt kell mondanunk, hogy elég - fűzte hozzá. Arra kérte a Fideszt, hagyjon fel azzal, hogy hazugságokat gyárt és megpróbálja elterelni a figyelmet az érdemi kérdésekről, mert ezzel az egész országnak árt.

Juhász Ferenc cáfolta, hogy a vizitdíj adó lenne, és hogy 300 forintról 1000 forintra emelnék. Felhívta a figyelmet arra, hogy miután az Alkotmánybíróság jóváhagyta a népszavazási kérdéseket, eldőlt: a vizitdíj nem adó és nem a költségvetés része.

A díjemelésre vonatkozó hírekre azt mondta, ezt semmilyen kormányzati előterjesztés nem erősíti meg, és nincs is ilyen kormányzati szándék.

A szocialista elnökhelyettes hangsúlyozta: nincs alapja Tarlós István, a fideszes népszavazási kampány politikai vezetője azon nyilatkozatának, ami szerint a választási névjegyzékek manipulálhatóak. Juhász Ferenc hozzáfűzte: szerdáig bárki ellenőrizheti, szerepel-e a névjegyzékben. Arra is kitért, hogy az önkormányzatok többségét jelenleg a Fidesz vezeti, és az a lehetőség, amit Tarlós István megfogalmazott, "inkább oda érvényes, mint a másik oldalra".

Juhász Ferenc szerint szoros együttműködés van a Fidesz és az őt támogató média között. A Szabolcs megyei szavazatvásárlás kapcsán azt mondta, ez az ügy egyértelműen jelzi, miről szól a történet: "kiszolgálni azt a gyors hatalomváltási igényt, ami a Fidesz elnöke részéről megjelenik".
A múlt héten derült ki, hogy a Hír TV egyik riportere Veres János pénzügyminiszter kampányfőnökének, Tóth Viktornak kiadva magát telefonon keresett meg Nyírbátor környéki kisebbségi önkormányzati képviselőket, és olyan kérdéseket tett fel nekik, amelyek a "nem" voksok megvásárlási szándékát sejttették.

A Hír TV arra hivatkozott, hogy oknyomozó riportot készített, és ezzel akarta ellenőrizni a szerkesztőségükbe korábban érkezett bejelentések valóságtartalmát.

Az ügyben nyomozás is indult, Tóth Viktor feljelentése nyomán a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság népszavazás rendje elleni bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt nyomoz. A Hír TV pedig azért tett büntetőfeljelentést, mert az általuk rögzített telefonbeszélgetésekben korábbi választási visszaélésekre van utalás.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Szifo
2008. február 26. 19:07
Nem meglepő a kampány eldurvulása. Ez minden szavazás alkalmával így történt. Emlékezzünk a szerverbetörésre, a Rogán-féle faxbotrányra, a zsarolásokra, a jogszabálysértésekre (majd az ügyvédeink kimosnak), a Vizslára, a személyeskedő hazugságok sokaságára.
Az Orbán-rajongók nem akarják látni, hogy a király meztelen!

Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását