2024. április 29. - Péter

Pálinkával kezdődik és kolbásszal végződik

Pálinkafesztivállal kezdődik, kolbászfesztivállal végződik Békésben az idei gasztronómiai szezon - derült ki a megyei fesztiválszervezőket tömörítő Békés Megyei Gasztronómiai Fesztiválok Társasága által szervezett, bemutatóval egybekötött sajtótájékoztató
2008. február 26. kedd 12:27 - Hírextra

Az idei programról szóló bemutatón kiderült, hogy a kilencedik alkalommal, április közepén Gyulán megrendezésre kerülő kisüsti pálinkafesztiválra a tavalyi, majdnem 460 helyett idén már 600 nevezőt várnak a pálinkafőző versenyre.

A 11 nagyrendezvényt magában foglaló sorozat részeként május első napjaiban Gyomaendrődön, a sajt- és túrófesztiválon kóstolhatják meg az érdeklődők a sajtkülönlegességeket, majd május második felében Békéscsabán guríthatják le a "folyékony kenyeret" a sörfesztiválon. A literes korsókban kimért számtalan féle sör fogyasztását segíti a csülökparádé is. Így még azok is meg fognak szomjazni, akik egyébként nem szeretik a sört - ígérték a szervezők.

Júliusban tarhonyafesztivál várja az érdeklődőt Gyulán, ahol egy 1.100 literes kondérban főzött tarhonyakülönlegességből kóstolhatnak a vendégek.

Akiknek pedig kedve van "igazi csorvási módon" házasságot kötni, az ellátogathat a "csorvási lakodalmasra" július második felében. És ha a dinnyét szereti, akkor a medgyesegyházi dinnyefesztiválra augusztus első napjaiban.

Orosháza mint a kenyérsütés fellegvára várja augusztus huszadika környékén a péksütemények szerelmeseit, de ugyanekkor érdemes a Sárrét haszonállatából, a birkából készült pörköltet is megkóstolni Vésztőn, a birkafőzőversenyen.

Aki szereti az őshonos magyar állatokból készült ételspecialitásokat, annak érdemes ellátogatni augusztus végén Gyulára, a vár tövébe, ahol megkóstolhatja a régen elfeledett ételkülönlegességeket.

A fesztiválok sorát Szarvas városa folytatja, ahol a térség különlegessége, a szilva kerül az asztalra szeptemberben. A tavalyi szilvanapokon például 20 ezer szilvásgombóc fogyott el, s a szervezők azt ígérik, hogy ennél kevesebbet az idén sem fognak felszolgálni.

A megyei fesztiválok sorát Békéscsabán, a Csabai Kolbászfesztivál zárja. Ambrus Zoltán főszervező elmondta, hogy egy felmérés szerint tavaly 70 ezren voltak kíváncsiak a programra, s bízik abban, hogy az idei, október végén megrendezésre kerülő programra ennél is többen lesznek kíváncsiak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását