2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Oscar-díjas ékszerrablás

Filmbe illő módon raboltak ki egy milánói ékszerészetet, miközben a tulajdonosok Los Angelesben adtak Oscar-partit filmsztároknak.A Damiani család ügyfelei gazdag magánemberek és hírességek, mint például Brad Pitt vagy Tilda Swinton.
2008. február 26. kedd 16:09 - Hírextra

A legjobb női mellékszereplőnek járó Oscar-díjat is egy gyémántokkal kirakott Damiani-karpereccel a csuklóján vette át a brit színésznő vasárnap.

Aznap reggel értek a rablók az ékszerüzlet alá a milánói divatnegyedben. Már több mint egy hónapja fúrták az alagutat a szomszéd ház pincéjéből. Hallani is lehetett a munka zaját, de mindenki azt gondolta, hogy egy közeli építkezésről jön.

A négy napszemüveges, fegyvertelen férfi a gazdasági rendőrség egyenruhájában jelent meg a Damiani-mintateremben. A könyvelést jöttek ellenőrizni - mondták az alkalmazottaknak, akik éppen egy zártkörű ékszerbemutatót készítettek elő. A rablók aztán hirtelen rájuk vetették magukat, megkötöztek és a mellékhelységbe tereltek az öt munkatárs közül négyet. Az ötödikkel kinyittatták a széfeket, mindent kirámoltak és a távozásra is az alagutat használták.

A londoni The Times honlapján kedden megjelent tudósítás szerint 10 millió fontra rúgó zsákmányt (3,4 milliárd forint) vittek magukkal. Az egész akció alig negyven percig tartott, a riasztó nem szólalt meg és a rablók a bejáratnál felszerelt biztonsági kamerák előtt sem fordultak meg, így csak azt lehet tudni róluk, hogy déli akcentussal beszélnek.

Az 1924-ben alapított családi vállalkozást a harmadik generáció, Guido, Giorgio és Silvia Damiani vezeti. A hétvégén a 80. Oscar-díj alkalmából Beverly Hillsben adtak fogadást, amelyen megjelent többek között Sharon Stone, Geena Davis és Paris Hilton. Az egyetlen vigasz a milánói ékszerészeknek, hogy a legértékesebb darabok megmaradtak, mert azokat magukkal vitték az Oscar-partira.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását