2024. március 29. - Auguszta

Óriási füstoszlop - sikeres tűzoltógyakorlat

Óriás füstoszlop keltett riadalmat kedden délután a Százhalombatta környékén autózókban, de a füst csupán a Mol Dunai Finomítójában sikeresen végrehajtott tűzoltógyakorlat eredménye volt.
2008. február 26. kedd 21:58 - Hírextra

Pimper László, a veszélyes üzem kategóriába sorolt gyár biztonságára ügyelő tűzoltóság parancsnoka az MTI-nek elmondta: a képzési terv része, hogy időről-időre az üzem területén berendezett gyakorlópályán "éles" helyzeteket próbál az egység. Ehhez pedig elengedhetetlen kellék a mesterségesen keltett tűz is - tette hozzá.

Maga a tűzoltás alig 20 másodpercet vesz igénybe, e gyorsaság előfeltétele azonban a komoly szakértelem, a legkorszerűbb technikai felszerelés és a vegyipar csúcstermékének számító oltóanyag - hívta fel rá a figyelmet.

A parancsnok arra is kitért, hogy a felszerelés része például egy speciális sugárcső, amely akár 30 méterre is pontosan célba talál, s ezzel megóvja a személyzetet attól, hogy túl közel kelljen menniük a veszélyes ponthoz.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását