2024. április 28. - Valéria

Fidesz: Gyurcsány tovább hazudozik

A Fidesz szerint megbukott a bankmentőcsomag. Ezt Cser-Palkovics András, az ellenzéki párt helyettes szóvivője közölte az MTI-vel pénteken. A szóvivő szerint Gyurcsány Ferenc tovább folytatja a hazugság politikáját, a kormány pedig félrekezelte a válságo
2008. november 14. péntek 13:50 - Hírextra
A Fidesz helyettes szóvivője közölte: a kormány bankmentőcsomagja csúfosan megbukott, hiszen már a parlamenti tárgyalás előtt kiderült: az érintettek szerint ez rossz megoldás, és nem is kérnek belőle.

Cser-Palkovics András szerint napról napra egyértelműbbé válik, hogy a kormány félrekezeli a válságot, és alkalmatlan arra, hogy kivezesse az országot a nehéz helyzetből.

A CIB Bank már egy hete jelezte, hogy nem tart igényt a kormány csomagjára, ma pedig az OTP jelentette be, hogy nincs szüksége a bankmentő csomagra - közölte az ellenzéki párt helyettes szóvivője.

Cser-Palkovics András hozzátette: a bankmentőcsomag csúfos bukása az újabb bizonyíték arra, hogy ez a kormány képtelen kezelni a pénzügyi-gazdasági válságot. Az eredményes válságkezeléshez alkalmas, hiteles kormányra van szükség, ehhez pedig politikai fordulat kell.
A Fidesz helyettes szóvivője szerint Gyurcsány Ferenc pénteken lebuktatta magát: bejelentette, hogy tovább folytatja a hazugság politikáját, hiszen a miniszterelnök egy interjújában azt mondta: "Az ERM-2-be úgy fogunk belépni, hogy egyik nap a piaczárást követően bejelentjük. Addig mindenki tagadni fogja az ilyen terveket."

Cser-Palkovics András szerint belföldön szociális válsághoz, külföldön pedig teljes hitelvesztéshez vezetett az, hogy a kormány folyamatosan hazudott, és átvert mindenkit: a magyar embereket, a köztársasági elnököt és az Európai Uniót.

A helyettes szóvivő hozzátette: a hazug kormányzás komoly károkat okoz, ezért Magyarországnak az az érdeke, hogy minél előbb egy hiteles, politikáját nem a hazugságokra építő kormánya legyen.
Máris nyilvánvalóak az első jelei annak, hogy a kormány félrekezelte a válságot - közölte Cser-Palkovics András. Hozzátette: a harmadik negyedéves GDP-növekedési adat máris rosszabb a várakozásoknál, az előző negyedévhez képest pedig már csökkent is a bruttó hazai termék.

Az ellenzéki politikus szerint a helyzetet tovább rontja a kormány megszorításokra épülő politikája, a válságkezelés európai útjára kellene lépni: adócsökkentési és növekedési programra van szükség.

A kormányszóvivői iroda minderre úgy reagált: a Fidesz akkor is csak a kommunikációs trükközésen töri a fejét, amikor a magyar emberek, a magyar vállalatok védelme érdekében a legnagyobb szükség lenne az összefogásra.

Mint kiemelték, közben itthon és külföldön a Fideszen kívül mindenki az összefogás lehetőségeit keresi a válság hatásainak mérséklése érdekében.Magyarország érdekeit az szolgálná, ha ebben a helyzetben a Fidesz politikusai nem újabb kommunikációs trükkökön törnék a fejüket, hanem azon, hogy mit tehetnek hazájukért, a magyar emberekért és a vállalkozásokért - zárul a közlemény.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását