2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Győzelem a kilók felett

Az Amerikában sikerkönyvként befutott Győzelem a kilók felett című kötet magyar nyelvű kiadását mutatta be Gesztesi Károly színművész és az egyik kereskedelmi csatornán nemrég véget ért fogyókúrás műsor négy szereplője, kedden az egyik budapesti Libri kön
2008. február 26. kedd 16:14 - Hírextra

Nem is lefogyni a legnehezebb, hanem megtartani az elért testsúlyt, tartják ezt azok, akik megszabadultak súlyfeleslegüktől. Stacey Halprin is így volt ezzel, évekig tartó próbálkozások után sikerült lefogynia több mint 150 kilogrammot, ám nem tudta, miként tarthatná meg elért "versenysúlyát". Részben saját tapasztalataira támaszkodva, részben pszichológusok, orvosok, táplálkozási szakemberek segítségével dolgozta ki hétlépcsős programját, amely a Kelly Kft. gondozásában jelent meg Győzelem a kilók felett címmel.

A könyvbemutatón Gesztesi Károly olvasott fel részleteket a kötetből és hol saját tapasztalatait fűzte hozzá, hol a Nagy fogyás szereplőit faggatta, hogy mi a véleményük az elhangzottakról. Például, hogy tartanak-e a visszahízástól? A műsor nyertese, István elmondta: felmerült benne a félelem, hogy visszahízik, de úgy tekint erre, mint a fogyókúra második menetére, vagyis küzd ellene, mégpedig mozgással és tudatos életmóddal. Milán és Bogi is arról számolt be, hogy nem félnek a visszahízástól, mert a műsor idején megtanulták, hogyan tudnak lefogyni és ennek a tudásnak a birtokában élik mindennapjaikat. Bogi például minden napját futással kezdi, Milán ugyancsak rendszeresen sportol. Edina arról beszélt, hogy nagyon jól érzi magát a bőrében és folytatja a fogyókúrát, szeretne 65 kilogrammra lefogyni májusra, amikorra felkérték egy ruhafotózásra.

A könyv szerzője szerint az is fontos, hogy aki lefogyott, próbálja kerülni azokat a csapdákat, amelyek előidézték meghízását. A mindennapi gondok elől az evésbe menekülő ember - miután lefogyott - csak az egyik gondjától, a túlsúlytól szabadult meg. Ám a mindennapi problémák nem tűnnek el a kilókkal. Ezért is nehéz megállni, hogy a kihívásokra, ne az evésbe meneküljön az, aki korábban ebben talált megnyugvást.

A kötet nem a táplálkozásról és a fogyásról szól. Abban nyújt segítséget, hogyan fogadja el magát az, aki megszabadult plusz kilóitól, miként értékelje új életét, azt az "új" embert, aki a tükörből visszanéz rá, immár sok kilóval könnyebben. Stacey Halprin saját példáján mutatja be mindezt, igen meggyőzően.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását