2024. április 29. - Péter

A rendőrség nem számít szélsőséges megmozdulásra

A rendőrség nem számít szélsőséges csoportok tevékenységére sem a március 9-ei népszavazás napján sem pedig a március 15-ei nemzeti ünnepen, így az ilyenkor szokásos rendőri állomány lesz készültségben - mondta Bencze József országos rendőrfőkapitány kedd
2008. február 26. kedd 15:48 - Hírextra

Az altábornagy sajtótájékoztatón közölte: a népszavazás napjára egyetlen szervezet jelentett be demonstrációt az urnazárást követő időpontra a Parlament közelébe.

A országos rendőrfőkapitány közölte: a szokásos létszámmal készül a rendőrség március 9-re, egyben cáfolta a Magyar Hírlap értesülését, hogy a Készenléti Rendőrség (KR) állományában szolgáló rendőrök március 8. és 16. között csak szolgálati célból vagy külön parancsnoki engedéllyel hagyhatják el a szervezet fővárosi, Kerepesi úti bázisát.

Választáskor a hétköznapokhoz képest jelentősebb rendőri egység van szolgálatban, ezért normális dolog az összetartás, de ilyen irányú intézkedésre vonatkozó találgatás teljesen alaptalan - mondta Bencze József, hozzátéve, a rendőrség szolgálati rendje szerint ennek az állománynak pihenőidejükben is készenlétben kell állniuk egy esetleges bevetésre.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását