2024. május 6. - Ivett, Frida

Veres János: "A nyírségiek becsületes emberek"

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyeiek becsületes emberek - mondta Veres János pénzügyminiszter hétfőn a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában annak kapcsán, hogy felmerült: ottani cigány önkormányzati képviselőket kerestek meg telefonon, hogy pénzért tart
2008. február 25. hétfő 10:34 - Hírextra
Veres János, a térség országgyűlési képviselőjének elmondása szerint kampányfőnöke, Tóth Viktor nevében telefonáltak valakik a népszavazást befolyásolandó, ami miatt a rendőrségen feljelentést tettek. Ezután a Hír TV munkatársai elismerték egyik műsorukban, hogy ők telefonáltak Tóth Viktor nevében.

Két beszélgetés is elhangzott, az egyikben Tóth Viktor, a másikban pedig egy roma kisebbségi képviselő nevében telefonáltak a Hír TV riporterei, akik megvesztegetési szándékkal keresték meg a nyírségi roma vezetőket - mondta Veres János, hozzátéve, az is kiderült, hogy a nyírbogáti, fideszes kötődésű Tejfel László volt a hang gazdája, amit vasárnap a Hír TV-ben elismertek.
"Furcsa az, hogy Magyarországon egy magát Hír Televíziónak nevező fideszes intézmény megengedheti magának, hogy másnak a nevében kiadva magát telefonálgat. Nyugodtan mondhatom, hogy bűncselekménygyanús szövegeket mondanak, rögzítenek és adnak le. (...) Magyarországon van már arra nézve bírósági döntés egy másik televízió esetén, hogy amikor bűncselekményre próbált a televízió munkatársa rábírni, akkor ezt jogtalannak, büntetendőnek ítélte meg a magyar bíróság" - jegyezte meg Veres János.

Ezen a héten a Hír tévések ellen megteszik a feljelentést, "mert másnak a nevével visszaélve csináltak műsort, mindegyik érintett engedélye nélkül közölték, amit közöltek, magukat másnak kiadva próbáltak úgymond sajtóinterjúkat készíteni" - mondta a térség országgyűlési képviselője.
Az MTI-t péntek este Veres János pénzügyminiszter országgyűlési képviselő választási kampányfőnöke, Tóth Viktor tájékoztatta arról, hogy a nevében egy magántelefonszámról keresték meg a Nyírbátor környéki kisebbségi önkormányzati képviselőket, s olyan kérdéseket tettek fel nekik, amelyek "nem" voksok vásárlási szándékát sejttették. Amikor tudomást szerzett erről, azonnal bejelentést tett a rendőrségen.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szombaton délelőtt jelentette be, hogy nyomozást rendelt el a népszavazás rendje elleni bűncselekmény megalapozott gyanújával, ismeretlen tettes ellen.

Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) vasárnapi közlése szerint manipuláció és lejáratás a célja a Hír TV felvételeinek, amit egy jól megtervezett akciónak tartanak. A Lungo Drom elnöke, Farkas Flórián (Fidesz) országgyűlési képviselő ezzel szemben úgy látja, lelepleződött a választás befolyásolása, ami példátlan a rendszerváltás óta.

Az MSZP szerint, ami történt, az a Fidesz gyűlöletkampányának és politikai bosszúhadjáratának része, a legnagyobb ellenzéki párt viszont az ügyészségtől, a pénzügyminisztertől és annak kampányfőnökétől vár választ a történtekre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását