2024. május 2. - Zsigmond

Szigorodna a dohányzás

Várhatóan március végéig nyújtja be az egészségügyi tárca a nemdohányzók védelméről szóló törvény módosítását - közölte Horváth Ágnes szakminiszter hétfőn Budapesten. Elmondta: a minisztérium tervei szerint teljes dohányzási tilalom lépne életbe a zárt ny
2008. február 25. hétfő 17:51 - Hírextra
Kivételt a művészeti produkciók, például a filmforgatás jelenthetnének, s a szállodák kijelölt szobáiban is lehetne még rágyújtani.

A miniszter közlése szerint egyelőre a tárca készítette el a saját törvényjavaslatát, most várják a társadalmi szervezetek véleményét is.

Optimális esetben a végső jogszabály május közepére születhet meg - tette hozzá a tárca vezetője, aki elsődlegesnek a nemdohányzók életének, egészségének védelmét nevezte.

Horváth Ágnes még tavaly májusban jelentette be, hogy Magyarország is csatlakozik az Európai Bizottság Dohányfüstmentes Európáért Zöld könyvéhez. A brüsszeli bizottság célja, hogy 2009-re a tagállamok többségében szigorúan korlátozzák a nyilvános zárt helyeken - például éttermekben, kávézókban és sörözőkben - a dohányzást. Magyarország 2009-től tiltaná ezen helyeken a dohányzást.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását