2024. május 3. - Tímea, Irma

Jobban diagnosztizál a gép?

Egyes agyi eltéréseket pontosabban állapít meg a számítógép a képalkotó eljárással készült felvételekből, mint az orvosok - jelzi brit kutatók tanulmánya. Egy számítógépes program, mely az Alzheimer-kór felismerésére készült, 96 százalékos biztonsággal di
2008. február 25. hétfő 17:48 - Hírextra
A hagyományos eljárás, mely az orvos képelemzéséből, vérvizsgálatból és a beteg kikérdezéséből áll, 85 százalékos pontossággal azonosította a kórt.

A University College London kutatóinak a Brain szaklapban megjelent tanulmánya szerint a számítógépes elemzés gyorsabb, pontosabb és olcsóbb az Alzheimer-kór megállapításában, miután megtanították a számítógépet a normál és a kóros állapot közti különbözőségekre.

A módszer hasznos lehet az enyhébb memóriazavarral élő idős emberek rendszeres kontrolljánál, illetve a már diagnosztizált Alzheimer-kór előrehaladásának követésében.

Hosszabb távon a pácienseknél tapasztalható elváltozások pontosabb besorolását várjuk az új technikától - mondta Richard Frackowiak, a kutatás vezetője.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását