2024. április 28. - Valéria

Elmeszelték a virgonc vén méregkeverőt

Két év, négy évre felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtotta a Baranya Megyei Bíróság hétfőn hozott nem jogerős ítéletében azt a 74 éves férfit, aki "viccből" rovarölő szert kevert barátja italába két évvel ezelőtt Hásságyon.
2008. február 25. hétfő 16:53 - Hírextra
A bíróság Antal Gábor vezette büntető tanácsa Sz. Istvánt emberölés bűntettének kísérlete miatt marasztalta el. Bár tettéért akár tizenöt év szabadságvesztésre is ítélhette volna, enyhítő körülményként értékelte büntetlen előéletét, beismerő vallomását, megbánását, továbbá azt, hogy egy rosszindulatú daganat miatt egészsége megromlott. A védő tudomásul vette az ítéletet, az ügyész három nap gondolkodási időt kért, így a határozat nem jogerős.

A tényállás szerint a nyugdíjazását megelőzően növényvédelmi traktorosként dolgozó és méregraktár-kezelő képesítést szerzett vádlott 2006 júliusában több alkalommal rakott mérget ismerőse sörébe. Állítása szerint "viccből". Azt várta, hogy a sértett rosszul legyen, ezen pedig ő és a többi vendég jót nevessen.

A sértett egyszer ivott a mérgezett sörből, amitől otthon valóban rosszul is lett, hányt, hasmenése volt, de mivel a tünetek idővel csillapodtak, nem fordult orvoshoz.

Sz. István további kísérletei nem vezettek eredményre, mert a kocsmárosok, látva, mit tesz, rendre kicserélték és elzárták a mérgezett sört tartalmazó üvegeket, végül értesítették a rendőrséget. A szakértői vizsgálatok szerint az egyik sörösüvegbe annyi vegyszer került, hogy annak elfogyasztása minden bizonnyal a barát halálához vezetett volna.

A vádlott a tárgyalást követően újságíróknak azt mondta: "ostobaság, meggondolatlanság volt, amit tettem, de nem akartam megölni őt. Örülök az ítéletnek, megnyugodtam, hogy túl vagyok az ügyön". Hozzátette, hogy barátjával jó a kapcsolata, köszönnek egymásnak, a kocsmába azonban az eset óta nem jár, sőt felhagyott az alkoholfogyasztással és a dohányzással is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását