2024. április 27. - Zita

Újabb videó egy Sarkozy-szóváltásról

Néhány óra alatt közel 100 ezren töltötték le a Le Parisien című napilap internetes oldaláról azt a 45 másodperces felvételt, amely Nicolas Sarkozy francia államfő szóváltását örökítette meg egy látogatóval a párizsi 45. Nemzetközi Mezőgazdasági Szakkiáll
2008. február 24. vasárnap 18:04 - Hírextra

Sarkozy elnökként először tett látogatását szombaton a francia gazdák legjelentősebb éves találkozóján, ahova egy hét alatt 600 ezer látogatót várnak a szervezők.

Megnyitó beszéde előtt az államfő szokásához híven óriási kísérettel vonult végig a tömegen. A legjelentősebb videómegosztó portálokra is feltett felvételen

http://videos.leparisien.fr/video/iLyROoaftL1D.html) jól látható és hallható, hogy Sarkozy örömmel nyújtja kezét a látogatók felé, amikor egy idősebb úr odaszól neki: "Na ne, ne érj hozzám!". Sarkozy válasza: "Akkor húzz el innen!" Mire a bámészkodó így szól: "Még bepiszkítasz." A továbbra is mosolygó elnök replikája: "Akkor húzz el, te szerencsétlen barom!".

Az esti tévéhíradók által is lejátszott felvételt az elnöki hivatal nem kívánta kommentálni.
Nem ez volt az első eset, hogy az államfő szóváltásba keveredett "civilekkel". Tavaly novemberben az olajár emelkedése miatt a több állami támogatást követelő bretagne-i halászoknál tett látogatásakor egy 21 éves tengerész a bresti halpiacról lekiabálva sértegette az arra vonuló elnököt (http://www.youtube.com/watch?v=ZAsFj608-IE&feature=related). Amikor Sarkozy azt kérte a fiatalembertől, hogy menjen le és beszéljék meg a dolgot, az illető azt válaszolta: "Nem éri meg, mert ha lemegyek, lefejellek". Ezek után elindult lefelé, de a biztonsági őrök feltartóztatták.

Julien Guillamet azonban januárban a halászokat képviselő delegáció tagjaként meghívást kapott az Elysée-palotába, ahol nyugodtabb körülmények között rendezhette nézeteltéréseit az államfővel.

 

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását