2024. május 4. - Mónika, Flórián

Szavazatvásárlásra utaló ügy

Első ízben fordul elő, hogy a romák közül többen vállalták a választási visszásságok leleplezésének segítését, és nyíltan hadat üzentek a szavazási manipulációknak - mondta Farkas Flórián, a Lungo Drom elnöke vasárnap az MTI-nek a nyírbátori voksvásárlásr
2008. február 24. vasárnap 16:08 - Hírextra

A roma emberek ezt azért teszik, mert jól tudják, hogy egyszer és mindenkorra véget kell vetni a szavazatukkal történő visszaéléseknek - hangsúlyozta a cigány kisebbségi szervezet vezetője, a Fidesz országgyűlési képviselője.

Magyarázatként hozzáfűzte: "amennyiben ugyanis a manipulációk folytatódnak, a politikai erők soha nem vállalják fel a romák integrációjának hatékony elősegítését, mert úgymond könnyen megszerezhető a voksuk".

Farkas Flórián a nyírbátori ügyről úgy vélekedett: lelepleződött a választás befolyásolása, s ez példátlan a rendszerváltás óta".

Erre utal szerinte, hogy a Hír TV-ben szombat este bemutatott telefon-beszélgetésben elhangzott a pénz szó a szavazatvásárlással kapcsolatban, s azt nem utasították vissza.

Kiemelte: ez alapot teremt arra, hogy a helyi és a megyei cigányszervezetek feljelentést tegyenek az ügyben, s a 2006-os országgyűlési választással kapcsolatban is, mert a tény, hogy nem utasították vissza a pénz kifejezést, megkérdőjelezi az akkori eredményt.

Farkas Flórián elmondta még, hogy nyírbátori látogatásán sok romával beszélt, akik közölték vele, hogy folyamatosan megkeresik őket egy-egy választás idején.

Az MTI munkatársának kérdésére válaszolva hozzátette: "az érintettek nem tértek ki arra, mely politikai erőkről van szó".

"Éppen ezért fontos, hogy most először többen felvállalták a visszásságok elleni küzdelmet, és üzennek vele: ezentúl nem tűrik el a manipulációkat" - mondta a kisebbségi vezető, országgyűlési képviselő.

Farkas Flórián az MTI-nek reagált Teleki Lászlónak, az MSZP országgyűlési képviselőjének vasárnapi kijelentésére, miszerint a Lungo Drom a nyírbátori esettel kapcsolatban asszisztál egy megszervezett manipulációhoz. Úgy fogalmazott: "a volt romaügyi államtitkárt minősíti az állítása, s egyben bizonyítja, milyen a cigányság melletti érdekképviselete".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását