2024. május 25. - Orbán

Nem jutott el a biztosítók "követelése"?

Az Egészségügyi Minisztérium államtitkára szerdán délután kategorikusan cáfolta, hogy a szaktárcához eljutott volna az a tízpontos kritériumrendszer, amelyben az egészségbiztosítási piacra belépni szándékozó társaságok írják le, milyen feltételek mentén l
2007. október 17. szerda 17:46 - Hírextra

"Általunk nem ismert, meg nem kapott - és azt sem tudjuk, hogy létező - dokumentumhoz nem tudunk visszanyúlni. Nem ismerjük, hogy valós dokumentum-e, nem tudjuk, hogy mit tartalmaz, sajtótájékoztatókból, újságokból tudunk belőle részleteket. Ha megkapjuk, akkor majd fogunk hozzá viszonyulni, ma ezt nem létező papírként kezeljük" - fogalmazott Kincses Gyula.

A szerdán újságírókhoz is eljutott dokumentum szerint az egészségbiztosítási piacra belépő társaságok azt kérik, az állam garantálja számukra a profitot, biztosítsa a bevételi és kiadási oldal egyensúlyát, és korlátozza a szolgáltatásokhoz való hozzáférést.

Kincses Gyula kérdésre válaszolva elmondta: a biztosítók nem állítottak feltételeket, a társaságokkal is, mint egyéb más szervezettel, folyamatosan konzultált a minisztérium. Hozzátette: a tárca soha nem kapott írásos feltételeket a piacra belépni szándékozó társaságoktól.

Minden olyan döntés, amely a rendszer egészét érinti, állami kompetencia marad - hangsúlyozta az államtitkár.

A múlt héten az Egészségügyi Minisztérium által nyilvánosságra hozott egészségbiztosítási koncepció tárcatervezet, a kormány még nem alakította ki álláspontját - tette hozzá Kincses Gyula.

Mikola István, a Fidesz szakpolitikusa sajtótájékoztatón azt mondta: ha a kormány enged a biztosító társaságok követeléseinek, akkor "gazemberséget követ el", hiszen lemond az emberek gyógyulási biztonságáról.

Kökény Mihály szocialista politikus úgy reagált a napvilágot látott anyagra, hogy szó nincs arról, hogy a nyereségorientált biztosítók diktatúrája, rémuralma következne be. Hozzátette: a dokumentum közönséges hamisítvány, és a kormány sem kapta meg azt, és a "követelések" leírásával valaki zavart akar kelteni.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását