2024. április 29. - Péter

Manipuláció és lejáratás a célja a Hír TV felvételeinek

Roma vezetők szerint manipuláció és lejáratás a célja a Hír TV felvételeinek, amit egy jól megtervezett akciónak tartanak. Erről Kolompár Orbán és Teleki László vasárnap beszélt az MTI-nek.
2008. február 24. vasárnap 15:54 - Hírextra

Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke, valamint az MSZP-s országgyűlési képviselő a Hír Tv által rögzített és közétett egyik hangfelvételen Tóth József néven bemutatkozó férfit hangja alapján felismerni vélte. Úgy gondolják, a felvételen valójában Tejfel László beszél, aki nem Nyírlugoson, hanem Nyírbogáton tagja a kisebbségi önkormányzatnak, és a Lungo Drom színeiben szerzett mandátumot.

Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke közölte: jól ismeri Tejfel Lászlót, aki 2003-tól 2007 márciusáig tagja volt az OCÖ közgyűlésének. Hozzátette: a képviselő 2006-ban a Lungo Drom színeiben szerzett kisebbségi önkormányzati képviselői mandátumot, majd lett az öt fős testület elnöke, és az országos és területi önkormányzati választáson a Lungo Drom listáján indult, de nem lett tagja az 53 fős grémiumnak.

Az Országos Választási Iroda adatai alapján Tejfel László Nyírbogáton 68 szavazattal szerzett mandátumot. A Hír TV által rögzített másik felvételen hallható férfi, Balogh János a nyírlugosi cigány önkormányzatban szintén a Lungo Drom színeiben lett képviselő. Tóth József néven egyik településen sem indultak a választáson.

Kolompár Orbán az MTI-nek úgy fogalmazott: "felháborító, hogy már megint a hazai cigányságot használják fel politikai érdekek eléréséhez, és nem veszik észre, hogy ezzel az egész roma társadalmat megbélyegzik".

Az OCÖ elnöke szerint ezeknek az akcióknak az valódi céljuk, hogy még jobban szembe állítsák a cigányokat a többségi társadalom tagjaival.

A roma vezető arra kérte a politikai pártokat és szervezeteket, hogy ilyen célra ne használják fel a cigányok rossz szociális helyzetét.

Teleki László, az MSZP országgyűlési képviselője, volt romaügyi államtitkár az MTI-nek azt mondta: "a Fidesz minden etikai normát áthágva, előre kidolgozott stratégia alapján a radikális jobboldali médiával törekszik a cigányság lejáratására". Hozzátette: a Fidesz, és a vele szövetségben lévő Lungo Drom nem ismer határokat, kampányeszköznek használják a cigányságot, ami ellen minden józanul gondolkodó embernek tiltakoznia kell.

A volt romaügyi államtitkár szerint egyértelműnek látszik, hogy a cigányok felhasználásával próbálják lejáratni a szocialista pártot, és ez egy jól megszervezett manipuláció, amelyhez a Lungo Drom is asszisztál.

Hozzátette: a jobboldalhoz köthető televízió már nem először tünteti fel hasonló, megalázó helyzetben a cigányokat, és a most közölt felvételek is azt bizonyítják, hogy nem a szocialista párthoz kötődő cigány szervezetek képviselői próbálnak választási csalást, bűncselekményt elkövetni.

Tejfel Lászlót az MTI-nek vasárnap telefonon többszöri próbálkozásra sem sikerült elérnie.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását