2024. április 18. - Andrea, Ilma

Petárda, csempészcigi, hamis pia

Csempészett cigarettákat, illegálisan tartott petárdákat és nagy mennyiségű, ismeretlen eredetű szeszes italt is lefoglaltak a Vám- és Pénzügyőrség munkatársai az elmúlt napon tartott razziák során - értesült a HavariaPress.
2008. február 23. szombat 07:58 - Hírextra

A pénzügyőr nyomozók csütörtökön először egy nagykőrösi garázsban értek tetten öt férfit, amint éppen magyar adójegy nélküli, külföldi eredetű cigarettát pakoltak ki egy autóból. A garázssor többi garázsát is ellenőrizve több mint 2000 karton cigarettát, különféle pirotechnikai eszközöket és 1800 petárdát foglaltak le a pénzügyőrök, összesen közel 12 millió forint értékben.

Nem sokkal később szintén illegális cigarettaszállítmányuk kirakodása közben értek tetten a pénzügyőrök két férfit a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tornyospálcán. A családi ház átvizsgálása során az egyik gazdasági épület padlásáról további adójegy nélküli cigaretta, és két, az ellenőrzés elől rejtőzködő férfi került elő.

A hatóság lefoglalta a 2000 karton cigarettát lefoglalta, az elfogott férfiak ellen pedig jövedéki orgazdaság gyanújával indult eljárás. Egy harmadik helyszínen, egy sszegedi ingatlanon tartott ellenőrzés alkalmával 1150 liter magas alkoholtartalmú szeszes folyadékot találtak a pénzügyőrök, melynek eredetét a helyszínen lévő két ember nem tudta megfelelően igazolni.

A műanyag hordókban és kannákban lévő szeszt, melynek értéke az előzetes szakvélemény szerint több, mint 7 millió forint értékű, a pénzügyőrök lefoglalták, az elkövetők pedig szintén jövedéki orgazdaság miatt számíthatnak felelősségre vonásra.

Forrás: HavariaPress
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását