2024. május 4. - Mónika, Flórián

Tiltakoznak a tandíj ellen

A tandíj ellen tartott tiltakozó akciót a Fidelitas és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) pénteken az Oktatási Minisztérium épülete előtt.
2008. február 22. péntek 18:42 - Hírextra

Ágh Péter fideszes országgyűlési képviselő, a Fidelitas ügyvezető alelnöke azt mondta, Gyurcsány Ferenc a tandíjjal azt üzeni a fiataloknak, hogy ha nem vagy gazdag szülők gyereke, akkor nem akarj továbbtanulni. Rétvári Bence, az IKSZ elnöke - aki nemrégiben a Fidesz-KDNP színeiben nyert országgyűlési mandátumot a XI. kerületi időközi választáson - arról beszélt, hogy a tandíj bevezetésével romlik a magyar oktatás színvonala.

A Fidelitas és az IKSZ aktivistái a beszédek után szórólaposztási akcióba kezdtek: péntek délután a 4-6-os villamoson, a 7-es buszon, és a 3-as metrón utazóknak adnak "tanuló - félévi bérletet", amelyen például az orvosi, a jogász- vagy a mérnökképzés féléves tandíjának összege szerepel.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását