2024. április 25. - Márk

Eltemették a lelőtt rendőrt

Az ország minden megyéjéből és Szlovákiából is részt vettek a fegyveres testületek tagjai az Esztergomban intézkedés közben hősi halált Borbély Zoltán rendőrhadnagy temetésén pénteken Dorogon, akit az országos rendőrfőkapitány búcsúztatott, majd díszsortű
2008. február 22. péntek 18:46 - Hírextra

"Ezekben a percekben az ország minden pontján megállnak a rendőrautók, a bekapcsolt villogók és szirénák azért szólnak, hogy az ön hősiessége előtt tisztelegjenek a kollégák" - mondta Bencze József országos főkapitány, majd hozzátette, talán a szirénák, a gyász és a fájdalom hangját meghallják mindazok, akik tehetnek valamit az erőszak ellen.

Az erőszak terjedéséről szólva kijelentette "azt a folyamatot, amely az arcukat eltakaró vandálokat, vagy a sötétben lopakodó, Molotov-koktélt dobálókat hazafiakká avatja, mi rendőrök egyedül nem tudjuk megállítani. Ehhez a közösség, az ország összefogása szükséges".

Bencze József elmondta, a minisztérium hősi halottá nyilvánította az elhunyt rendőrt, két gyermekét pedig nagykorúvá válásukig támogatják. A szertartáson megjelent Draskovics Tibor rendészeti és igazságügyi miniszter.

Borbély Zoltán társával február 11-én éjjel egy esztergomi családi veszekedéshez vonult ki, mert az 56 éves férfi ittasan bántalmazta édesanyját, majd az udvari melléképületbe zárkózott. A rendőrök bekopogtak a férfihoz, aki az egyik rendőrt mellbe lőtte egy második világháborús 9 milliméteres pisztollyal. A lövés szívtájékon érte a 36 éves rendőrt, aki a helyszínen életét vesztette.

Borbély Zoltán alig egy hónapja került a rendőrség kötelékébe, előtte a határőrségnél volt útlevélkezelő.

A rendőrgyilkosság tettesét, B. Miklóst hivatalos személy ellen, hivatalos eljárása alatt elkövetett emberölés bűntettével és egy rendbeli, lőszerrel és lőfegyverrel visszaélés bűntettével gyanúsítják, a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását