2024. április 20. - Tivadar

Te mit választanál?

Február 23-án, ma este lesz a második rock DJ párbaj a Wigwam rock klubban. Ennek kapcsán személyesen és élő adásban faggattuk a műsorvezetőt, Hartmann Zolit. Beszélgettünk a novemberi rock DJ párbajról is, de főleg a szombat estéről és lehetséges taktiká
2008. február 22. péntek 17:16 - Pálfi Rita

Meglepetésesként ért-e, hogy Szigeti Ferencnek ekkora sikere volt?

Ami igazán meglepett, az Szigeti Feri legutolsó választása volt. Ez a Karthago Requiemje volt, ami tempó szempontjából nem diszkóba, illetve párbajra való szerzemény, viszont nagyon megfogta vele a közönséget. Nagyon ügyesen választott, teljesen eldübörögte végét, és ezzel le is aratott minden babért. Egyébként mindenki nagyon rendben volt (Szigeti Ferenc, Szasza, Szekeres András és három hivatásos DJ vett részt az első versenyen).

Volt kedvenc nótád?

Nem kedvenc dalom volt, hanem kedvencem, Szekeres Andris személyében. Ő nagyjából úgy nyomta az egészet, ahogy én is csinálnám, ha felkérnének egy ilyenre, vagy legalábbis rokon vonásokat. És lőtte el a Welcome to the Jungle-t, ami nem hiányozhat egy ilyen repertoárból. De mondom, mindenki nagyon jó volt. Ráadásul úgy vettem észre, hogy a végére feloldódtak a résztvevők és kialakult az az igazi „ereszd el a hajam” hangulat, be is szólogattak egymásnak a párbajhősök.

Mennyiben lesz más a szombat este?

Először is most szombaton csak zenészek lesznek: Halász Feri a Depresszióból, Csányi Szabi a Black-Outból, Zefi a The Rock Bandből, Hangya a Zorallból és persze a címvédő Szigeti Feri. Ami nagy kihívás lesz még, hogy kevesebb dalt játszhatnak majd az elődöntők során (novemberben öt dal volt). Három zenét kiválasztani abból a tenger sokból, amit elvinnél egy ilyen bulira... Minél többet lehet választani, annál könnyebb a helyzet. Ráadásul nemcsak a saját ízlésedre kell figyelni, hanem a közönség reakciójára is. Például az ellenfeled előtted berak egy nagyon pörgős számot, akkor nem szabad a szívednek kedves középtempójú dallal visszavágnod, ugyanis leültetné a hangulatot. A zenészek ezért sokkal nagyobb „fegyvertárral” érkeznek a Wigwamba, és ez is a verseny egyik legnagyobb szépsége: hogy improvizálnak a küzdelemben.

Mennyire lesz más dolguk a párbajhősöknek?

Kiélezettebb lesz a küzdelem amiatt, hogy kevesebb dallal lépnek szorítóba, ennek az az oka, hogy minél több fordulót le tudjunk bonyolítani az este folyamán. Viszont hallottam, hogy kérdezgették egymást a muzsikusok, az első párbaj résztvevőit, ezért felkészültebben fognak érkezni. Ez azt jelenti, hogy bővebb lemeztárral készülnek, és sokkal jobban figyelnek a közönségre. Vegyük figyelembe, hogy frontemberekről van szó, régóta színpadon játszó hús-vér zenészekről, akik pontosan ismerik a közönség reakcióit. Talán könnyebb dolguk lesz, mint az első párbajozóknak, mert tudják nagyjából, hogy miről lesz szó. Olyan szempontból viszont nehezebb dolguk lesz, hogy kevesebb dalt kell választaniuk és ráadásul csak zenészek küzdenek egymással holnap este.

Ezután Hartmann Zolival és műsorvezető társával, Fángli Erikkel esélylatolgatásba fogtunk a szombat esti zenei viadal győztesének személyéről. Erik szerint Depresszióból Feri a legesélyesebb. Zoli szerint a címért folyó nagy mérkőzés Zefi és Szigeti Feri között zajlik majd, de ennek a tusának a kimeneteléről ő sem bocsátkozna jóslatokba. Tény, hogy Zefinek annyi előnye van (a többi kihívóval szemben), hogy jó értelemben véve „öreg róka” a színpadon. Pontosan meg tudja állapítani, hogy milyen dalt kell bedobni adott közönségnek. Zoli emlékeztetett arra, hogy ez Szigeti Ferinek is maximálisan sikerült.

Abban mindenesetre megegyeztünk, hogy eldönthetetlen, hogy ki fogja jobban eltalálni a közönség hangulatát. Ezért nehéz bármit is mondani előre. És éppen ez is a jó és az izgalmas a párbajban.

Innen tévedtünk át a vágyak mezejére: mindkét műsorvezető összeállított egy külföldi álompárbaj-négyest. Zoli James Hetfieldet, Ronnie James Diot, Zack Wyde-ot és Robert Plantot hívná el. Ezzel szemben Erik Eric Clapton, Angus Young, Bruce Dickinson és Slash küzdelmét hallgatná meg és tombolná végig.

Szó volt arról is, hogy Hartmann Zoli és Fángli Erik milyen dalokkal próbálná meg elhódítani Szigeti Ferenctől a címét (a cikk alján látható) Hamarosan közöljük azt is, hogy a hirextra.hu szerkesztősége milyen dalokkal szállna ringbe.

A második magyar rock DJ párbaj ma este lesz a Wigwam Rock Klubban (Budapest, XI. Fehérvári út 202.). Este kilenckor Hollywood Rose koncerttel melegíthet be a közönség. A zenészek küzdelme a ringben ezután kezdődik, majd fergeteges rocközön zárja le az estét. 

Péntek délután telefonon a műsor vendége volt Hangya is a Zorallból és Szigeti Feri, a címvédő is. Erről bővebben a holnapi nap folyamán a hirextra.hu oldalán is olvashatnak.

A legtöbb információt persze szombaton kaphatják a kedves érdeklődők a helyszínen, tehát a Wigwam Klubban. A párbajon kívül Hollywood Rose koncerttel is ünnepelhetjük a Pont FM rádió 1. születésnapját.

Ezeket játszaná Hartmann Zoli:

Guns N' Roses: Welcome to the Jungle
AC/DC: Thunderstruck
Metallica: Master of Puppets
Edguy: Superheroes
Iron Maiden: Trooper
Rainbow: Long live Rock 'n' Roll
Led Zeppelin: Immigrant Song
Black Sabbath: Paranoid
Tankcsapda: Nevem Rock
P Box: Soha nem elég
Deep Purple: Speed King (a végére)

Fángli Erik párbajtöltetei:

AC/DC: Highway to Hell
Whitesnake: Young blood
Tankcsapda: Dávid és Góliát
Black-Out: Szabadlábon
Billy Idol: Rebell Yell
Motorhead: Ace of Spades
Metallica: Enter Sandman
Megadeth: Symphony of Destruction

Pokolgép: A jel
Guns N' Roses: Paradise City

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását