2024. április 26. - Ervin

Sok a halott Borsodban

Idén eddig már hét halálos baleset történt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, az elmúlt évben ez a szám öt volt; a negatív tendenciát a megyei rendőr-főkapitányság a láthatósági eszközök, valamint a világító berendezések használatának fokozott, állandó ellenő
2008. február 22. péntek 11:19 - Hírextra
Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa közölte: az eddig megtörtént hét halálos közlekedési baleset során öt gyalogos vesztette életét. Egyikük sem viselt láthatósági mellényt, illetve fényvisszaverő eszközt, amelyek együtt és külön-külön is jelentősen csökkenthették volna a baleseti kockázatot.

Hozzátette: tavaly június 1-jétől lakott területen kívül éjszaka és korlátozott látási viszonyok mellett a kerékpárosnak – amellett, hogy kerékpárját a jogszabályban meghatározott módon ki kell világítania – fényvisszaverő mellényt is viselnie kell. 2008. január 1-jétől pedig a lakott területen kívüli úttesten, leállósávban és útpadkán tartózkodó gyalogosnak éjszaka, valamint korlátozott látási viszonyok esetén szintén kötelező a fényvisszaverő mellény vagy ruházat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását