2024. április 27. - Zita

107-en indulunk Pekingben!

A női vízilabda-válogatott sikere révén 13 fővel gyarapodott a kvalifikáltak száma, s jelen helyzet szerint 107 magyar sportoló jogosult indulásra az augusztusi, pekingi olimpián.
2008. február 22. péntek 11:15 - Hírextra
A kvótát szerzettek között pillanatnyilag csak a vízilabda képviseli a csapatsportokat, hozzájuk még a női kézilabdások csatlakozhatnak, ha március végén eredményesen veszik a franciaországi selejtező jelentette akadályt.

A női vízilabda az egyik legfiatalabb "menüpont"” az ötkarikás programban, hiszen először a 2000-es, sydneyi játékokon szállhattak medencébe a legjobbak. A sportágtörténeti bemutatkozásról a magyar nemzeti csapat lemaradt, a 2004-es athéni olimpiára viszont már sikeresen selejtezett, más kérdés, hogy a debütáláskor be kellett érnie a szerénynek mondható 6. helyezéssel.

Az egyenjogúságért viszont még küzdeniük kell a pólós hölgyeknek, mivel a Nemzetközi Olimpiai Bizottság egyelőre nem járult hozzá, hogy - akárcsak a férfimezőnyben - a nőknél is 12 válogatott szerepeljen. Pekingben – Athénhoz hasonlóan - nyolc csapat vehet részt, s a kiválasztottak társaságának immár tagja Godova Gábor alakulata is, amely a vasárnap záruló olaszországi világkvalifikáción csütörtökön elért csoportelsőségével közvetlenül bejutott az elődöntőbe. Mivel Imperiából az első négy helyezett lehet ott a kínai fővárosban, Stieber Mercedesék biztos olimpiai szereplőkké váltak.

Magyarországon kívül Oroszország – mint a másik hatcsapatos csoport győztese – társult frissiben a pekingi mezőnyhöz, amelyhez csatlakozik még Imperiából a görög-kanadai és az olasz-spanyol párharc győztese. A házigazda Kína – Ázsia képviselőjeként – a rendező jogán "helyből" indulásra jogosult, s már tagja a nyolcaknak a pánamerikai bajnok Egyesült Államok, az óceániai bajnok Ausztrália és a tavaly nyári, európai selejtezőn első Hollandia.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását