2024. április 29. - Péter

Megbeszélés a HÖOK elnökével

A tandíjról, a kreditrendszer kiterjesztéséről és az állami támogatás újraelosztásáról tárgyalt más témák mellett Tatai-Tóth András (MSZP) pénteken a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) elnökével, Miskolczi Norberttel.
2008. február 22. péntek 16:11 - Hírextra

Tatai-Tóth András, az MSZP-frakció Oktatási és Kulturális Munkacsoportjának vezetője az MTI-nek elmondta: csütörtökön levelet kapott Miskolczi Norberttől, amelyben a szervezet elnöke jelezte, hogy minden parlamenti frakcióval tárgyalást kezdeményez a felsőoktatás kérdéseiről és jövőjéről.
A pénteki megbeszélésen szóba került a tandíj ügye. Tatai-Tóth András kifejtette, hogy a frakció jó minőségű felsőoktatást szeretne, igazságos, teljesítményarányos teherviselést és a hallgatói ösztönzés lehetséges, elkerülhetetlen eszközének tartják az anyagi ösztönzést is. Tehát nem pénzbeszerzési célból, hanem a magas minőségű teljesítmény elismerése céljából tartjuk fontosnak a tandíjat - mondta a politikus.

Kiemelte: arról nem volt vita közte és a HÖOK elnöke között, hogy a magyar egyetemi ifjúság érdeke a színvonalas felsőoktatás, a versenyképes diploma megszerzése. Ezt látják a fiatalok is - tette hozzá.
Mint mondta, a HÖOK elnöke szerint a kreditrendszer nem épült be olyan szervesen a magyar felsőoktatásba, ahogy beépülhetett volna, ezért Miskolczi Norbert a kreditrendszer kiterjesztésére tett javaslatot.

Megjegyezte: nem zárkóznak el az ötlettől, megvizsgálandónak tartják, hogy ez lehet-e újabb ösztönző elem, azzal együtt, hogy hangsúlyozzák, nem feltétlenül osztályzatokban és jegyekben kell a hallgatók minősítését végezni. Hangsúlyozta, hogy mindenképpen szükséges teljesítménysorrendet felállítani a hallgatók között.

Tatai-Tóth András közlése szerint végig kell gondolni az állami támogatás újraelosztását, amire jelenleg különböző elképzelések vannak, ezért folytatni kell a tárgyalást az oktatási kormányzat, a parlamenti frakciók, a hallgatók és az egyetemek között.

"Felvetettem, hogy a felsőoktatás általános gondjai mellett fontos kérdésnek tartjuk a tanárképzés áttekintését, hogy megfelel-e a társadalmi igényeknek, a közoktatási igényeknek. Erről sem lehet a hallgatók, leendő tanárok nélkül értelmes döntést hozni" - jelentette ki a szocialista képviselő.
Miskolczi Norbert, a HÖOK elnöke az MTI-nek azt mondta, hogy valamennyi parlamenti párt képviselőjével találkoznak, s ezután nyilatkoznak a megbeszélésekről.



bGK \ bog \ bgu \ bám

MTI 2008. február 22., péntek 15:05

Információ

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását