2024. április 19. - Emma

Két millió és egy sportkocsi vesztegetésül

Három orosz bankkártya-csalót fogtak el a rendőrök; egyikük kétmillió forintot és egy sportautót ajánlott fel a szabadulásáért - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) pénteken.
2008. február 22. péntek 14:14 - Hírextra
A BRFK közleménye szerint még hétfőn érkezett bejelentés a rendőrségre, hogy a XII. kerületben, a Böszörményi út egyik bankfiókjában egy férfi gyanúsan viselkedik. A kiérkező járőrök a zárt térben található automatánál megtalálták a telefonon folyamatosan beszélő férfit, aki a rendőri felszólítás után zavartan viselkedett, miközben az automata egy fehér színű, mágnescsíkkal ellátott "nyers" bankkártyát dobott ki.

Mivel valószínűsíthető volt, hogy a férfi követte el a bűncselekményt, őt a járőrök a helyszínen elfogták. Az intézkedés során a gyanúsított angol nyelven több alkalommal egymillió forintot kínált szabadon bocsátásáért cserébe, és miután az intézkedő rendőrök közölték vele, hogy ezzel bűncselekményt követ el, az orosz férfi kétmillió forintot, majd a közelben parkoló Porsche típusú személygépkocsiját is felajánlotta - olvasható a közleményben.

A járőrök a férfi ruházatának átvizsgálásakor 28 darab, különféle feliratokkal ellátott hamisított mágneskártyát és jelentős mennyiségű készpénzt is találtak.

A férfi tartózkodási helyén elfogták a férfi társait, akik szintén orosz állampolgárok, valamennyiüket készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaéléssel gyanúsítják. A bíróság előzetes letartóztatásba helyezte őket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását